Hvor finansieres terrorisme fra og hvor mange terrorister finnes i Europa?

 

Av Lars-Arne Høgetveit

 

Søndag 4.4.2004 smeller det igjen i Spanias hovedstad, bare noen uker etter at 191 sivile mistet livet i et Al-Qaeda angrep i Madrid. I London er man engstelige for de samme tilstander og ellers i Europa jobber nå myndigheter på spreng for å sikre seg mot terrorisme.

I påskeuka kommer meldingen om at en anonym fransk kilde hevder at faren for et kjemisk terrorangrep i Europa er større enn mange tror. Og denne anonyme tjenestemann sier at europeiske sikkerhetstjenester undervurderer terroristene, i følge avisen Financial Times. Kilden sier at det finnes avanserte planer som implementerer kjemisk terrorisme og terroristene er meget godt organisert.

 

Finansiering

Det at terroristene besitter både kunnskap og penger er terroristgruppen Hamas et godt eksempel på. Hamas terrorismen finansieres bl.a. ved hjelp av “legale fond” som var ”ment for veldedighets organisasjoner”. På denne måten prøver man å skjule de finansielle kilder.

Daawa er en muslimske institusjon som skal hjelpe trengende. Daawa bygger på konseptet til Zakkat (veldedighet – en av de fem pilarene til Islam) og Sadaqat (donasjoner). Zakkat krever at det gis en bestemt % av ens inntjening til de trengende. Men Daawa støtter dem som stotter terrorisme, for eksempel vil skoler som er støttet økonomisk med innsamlede midler undervise hellig krig som er en del av ideologien til den islamittiske terrorist organisasjonen.

På kartet ser du litt av denne finansielle struktur:

 

(Bilde: Kilde, http://www1.idf.il/DOVER/site/mainpage.asp?clr=1&id=7&docid=26239)

 

 

Terrorister i Europa

I Europa regner en i dag med at det befinner seg mange hvilende terroristceller.

I følge fransk kontraspionasje har Al-Qaeda alene i Frankrike rekruttert mellom 35,000 and 45,000 mann og organisert dem i militære enheter som jevnlig møtes til trening med våpen og eksplosiver. Det skal finnes en nasjonal fransk kommando.

I Tyskland har Al-Qaeda rekruttert mellom 25,000 30,000 mann. Den britiske innenriks etterretningen MI5 estimerer at 10,000 troende har blitt med i Storbritannia.

 

Al-Qaeda er mye mindre aktiv I Italia, men i Italia trenger de ikke mye slike mannskaper siden man allerede har mye styrker på Balkan, Albania, Kosovo og Makedonia. Her i fra transporteres lett våpen, penger og falske dokumenter til de europeiske baser.

I Belgia, Sveits, Holland, Sverige og Norge er det et udefinert antall medlemmer i dette nettverk.

Før drev kontraspionasjen og lette i tradisjonelle muslimske miljøer som moskeer, islamske kultursentre og muslimske immigrasjons steder, men i dag letes det langt bredere og naive europeere som har konvertert til Islam er også gjenstand for etterretningen. Disse er langt vanskeligere å avsløre pga sitt europeiske utseende. Deres ”islamske liv” leves ofte komplett i undergrunnen og dermed finnes ikke deres telefon nummer, adresse etc. De lever som ”vanlige” europeere. Man regner med at disse hvite islamister i dag utgjør omkring 25% av den totale rekruttering. (Kilde: www.debkafile.com)

 

Relaterte artikler:

Spania rammet av terrorbølge (11.03.04)

Israel raider terrorfinansene  (03.03.04)