Spania rammet av terrorbølge

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit

 

Tidlig torsdag morgen smeller det igjen i Spania. Denne gangen midt i morgen rushet blant menn, kvinner og barn. Utover dagen ble det klart at det skal ha vært 13 eksplosjoner. På kvelden samme dag er 190 mennesker døde og 1200 skadet. ETA`s politiske leder sier at Den baskiske gruppe ikke har ansvaret for dette angrepet på Madrids togbaner.

De siste offisielle meldinger fra Spania utover kvelden melder om en bil (van) nær Madrid med funn av en arabisk tape med vers fra Koranen samt eksplosiver. Terroren virker å være godt planlagt og med høy presisjon. Det meldes nå av den London-baserte avisen al Kuds al Araby at al-Qaida har tatt på seg ansvaret.

 

Vesten har de senere årene leflet mye med den arabiske ideologi som er nedfelt i Koranen.

I boken ”Islam og terrorisme” (ISBN 82-7199-215-5) av dr. Mark Gabriel, tidligere professor i islamsk historie ved araberverdenens mest prestisjetunge universitet i Egypt, skriver interessante ting. Han er selv araber og var muslim, men konverterte til troen på Jesus, etter å ha blitt prøvd avlivet med pistol av sin egen far etter konverteringen. Men, han skriver i sin bok:

”Ordet islam betyr ”underkastelse”. Ordet muslim betyr en som underkaster seg Allah.” Videre skriver han ”Jeg kan forsikre at disse menneskene (altså muslimer, red. tilføyelse) ikke er gale. De er heller ikke psykopater som har glede av å skade andre. Nei, de følger en lære, en filosofi, og når du først får satt deg inn i denne filosofien eller ideologien, vil ingen av handlingene deres overraske oss.” Mark Gabriel, forklarer også at Koranens snille vers overstyres av de brutale, fordi de brutale er av nyere dato, fra den perioden da Muhammed etablerte sin egen hær. Dette er det verdt å merke seg.

 

Flere av oss husker den terror aktivitet som spredde frykt på bl.a. europeiske flyplasser spesielt på 70 tallet der Andreas Bader, Ulrike Meinof med flere sto for udådene. Flere av disse terrorister hadde fått sin opplæring i bl.a. PLO og i flere araberstater. Det er de samme åndsstrømninger som åpner for mye av den terror vi ser i dag også her i Europa.

 

Før vesten forstår denne åndsdimensjonen vil vi ikke klare å verge oss i mot denne type terror. Jødene lever med denne terror hver dag i sitt land. Det kan være at Vesten i økt grad blir tvunget ned til Israel for å lære hvordan de håndterer denne type ideologier.

 

Men mye tyder på at vi nordmenn ennå har mye å lære. Den norske regjering synes ikke å ville ta et oppgjør med denne ideologi, der både utviklingsminister, utenriksminister og statsminister ikke tar klare standpunkter for sannheten, men lar seg presse(?) av denne type skrekkregimer. Lær det norske folk om sannheten om Koranen og jihad, det ville tjent DNR til ære. Det meldes også om at det kan være flere titalls tusen muslimsk-troende som kan være klare til å utføre terrorisme både i Frankrike, Belgia og kanskje også en del i Norge m.fl. land. Nå er det farlig å være redd!

Mark Gabriel skriver i sitt kapittel 23 om ”Ny strategi: Angrip Vesten”. Den nye strategi består i hovedsak av angrep på offentlige steder, som gir raske resultater, stor oppmerksomhet og flere kort på hånden slik at terroristene kan få det de ønsker gjennom utpressing. Terrorisme er blitt en metode for politisk debatt og dialog. (Boken er svært nyttig for den som vil forstå vår samtid.)