Østlandssendingen NRK melder 14.10.15

 

Av sivil agr. tidl. jordbrukssjef Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no  16.10.15

 

"Se nye bilder av Oslo-ulven Nye bilder av de fem måneder gamle ulvevalpene viser at de vokser raskt og har godt med mat der de holder til i Østmarka, i underkant av en mil unna Operaen i Oslo sentrum." Videre melder de at en ulv er skadeskutt etter at den hadde angrepet en hund. Ulven er ikke gjenfunnet. Slikt gjør man altså i Osloområdet som er så positiv til ulv.

Nå gjenstår det bare at man får de ikke-menneskesky ulvene inn i sentrum av Oslo og at det går til angrep på etter eller annet kjæledyr der - i verste fall mennesker  - kanskje man da kan begynne å forstå hva man har påført sine medmennesker i Bygd-Norge gjennom titalls år med dyrelidelse, tap av livsgrunnlag og redsel for barna.

 

Og representantene på Stortinget som har gått med på det ene "kompromisset" etter det andre på andre livs vegner - om en høyst ulovlig ulvestamme i Norden. Det er gener på ulovlig plass - om de er ulovlig utsatt eller er innvandret hit fra Russland/ Baltikum. Dette er påvist av Universitet i Uppsala for mange år siden. Utrydningstruet er denne stammen ikke med sine 70 000 dyr østover. Denne ulven er enda større og farligere enn den gamle Nordiske som var utryddet.
 

Ulvens innmarsj i Osloområdet blir en interessant utvikling å følge med i. Kanskje det vil fortrenge den urbane uforstand og få litt bonde- og folkevett på plass igjen.

Det minner meg forøvrig om at jeg i min ungdom registrerte knallhard kritikk mot USA for deres holdninger til de fargede der. Jeg undret med på hvordan vi ville reagere om vi hadde hatt dem i vårt naboskap - men sa intet. Nå når vi har saken inn på livet - leser vi om Oslofolkets reaksjoner i Groruddalen i Aftenposten. Et godt råd las jeg på et bilverksted i Frysjaveien i Oslo for like mange år siden: "Hjelp meg å holde min munn lukket inntil jeg vet hva jeg snakker om."