Murer og gjerder i Israel og Europa

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 31.08.15

 

Nå har man i årevis hetset Israel for at de bygde et langt gjerde med en bit mur for å holde terrorister og selvmordsbombere ute, samt forsvarte seg mot rakettregnet fra Gaza – et område som de ga palestin-araberne. Du verden for et spetakkel verdenspressen - inklusive de norske media - har laget - over de brutale jødene for denne «muren» og alles sjekkpoints og selvforsvar.

Og det har slått meg igjen og igjen at her kommer rettferdigheten til å ta sin rett ut. Dette kommer Vesten til å bli nødt til å svelge i seg på samme måte. Det har aldri lønt seg å opptre urettferdig generelt og aldeles ikke mot jødene, Guds folk.


Ensidige og historieløse reportasjer har vi blitt foret med fra morgen til kveld. Man kunne jo - for å skape litt perspektiv - fortelle oss at dette ikke er noe nytt i historien - og forklare litt om hvorfor kineserne reiste den kinesiske mur - et enormt byggverk mot horder av terror. Det kunne jo skapt litt forståelse for metoden. Intet nytt under solen!

Så kunne man fortsatt med å fortelle oss om USAs mur mot Mexico som nå mange vil utvide. Deretter kunne man snakket høylytt for eks. om egypternes dype og solide mut mot Gaza, men lite eller intet hører man. All anklage retter seg mot jødene - dette gjennomtreskede folk som knapt får rett til å forsvare seg. Gjør de det og vinner - er de uproporsjonale og misbruker sin makt. Taper de - er de svake og feige og fortjener stort sett ikke noe annet, aller helst et nytt Holocaust med Iran i spissen.


Men så får Europa en rekyl som har en parallell til hva de har unt jødene i stort mon. Feigheten i deres eurabisme - pluss en tåpelig sletting av nasjonalstatene (Schengen), brutal tysk behandling av Hellas - samt en fullstendig forfeilet u-hjelp - har påført dem en strøm av div. flyktninger. Og tror du ikke de begynner å bygge murer, mobiliserer politimakt og nå sendes militærmakt mot de hjelpeløse. Jammen - er det ikke dette man har kritisert jøden og Israel for da? Og det har de gjort enda jødene har forsvart seg så skånsomt og hjelpsomt som overhode mulig. Det er godt bevitnet. Slikt hevner seg. Nå får Europa igjen som fortjent. Den finslepne jødiske diplomat Abba Eban omtalte Europa som dette forferdelig «blodtørstige kontinent» - som tydeligvis aldri lærer.

 

* * * * *

Relatert stoff: Hat mot staten Israel = økologisk selvmord