Erna og Børge til Paris - hvorfor ikke heller til Jerusalem?


Av Lars-Arne Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 09.01.15

Statsministerens kontor opplyser til VG 09.01.15 at Erna Solberg vil reise til Paris søndag og delta på minnemarkeringen etter Charlie Hebdo-angrepet. Utenriksminister Børge Brende deltar også.

Det er egentlig skremmende hvor lite prinsipielt disse to tenker mht karikaturtegninger av Muhammed. 
1. Man håner ikke muslimer med satire tegninger av profeten
og uansett er det dårlig folkeskikk og manglende respekt for trosfriheten. Si heller fra hva dere mener om Islam på en ryddig måte og gi det konsekvenser i praktisk politikk. Slutt å si at kristendom er en religion, islam en annen på lik linje.
2. Det er mye mulig nå at islamister bevisst øker sin innflytelse ved at vi naive europeere (uten kulturforståelse) trigger dem med karikaturer og støtter opp under slikt. (mere kunne vært nevnt)

Erna og Børge bør reise til Benjamin Netanyahu i Jerusalem for opplæring i praktisk Islam og på flyet lese en bok om Islam fra en som kjenner Islam i alle sine dybder:

I boken ”Islam og terrorisme” (ISBN 82-7199-215-5) av dr. Mark Gabriel, tidligere professor i islamsk historie ved araberverdenens mest prestisjetunge universitet i Egypt, skrives interessante ting. Han er selv araber og var muslim, men konverterte til troen på Jesus, etter å ha blitt prøvd avlivet med pistol av sin egen far etter konverteringen. Men, han skriver i sin bok: ”Ordet islam betyr ”underkastelse”. Ordet muslim betyr en som underkaster seg Allah.”

Videre skriver han ”Jeg kan forsikre at disse menneskene (altså muslimer, red. tilføyelse) ikke er gale. De er heller ikke psykopater som har glede av å skade andre. Nei, de følger en lære, en filosofi, og når du først får satt deg inn i denne filosofien eller ideologien, vil ingen av handlingene deres overraske oss.”

Forstår man ikke dybden i islam vil man simpelthen ikke kunne forsvare seg på en effektiv måte! Flere og flere begynner nå å skjønne at islam og ytterliggående islam dessverre er veldig synonyme ord.