Mads Gilbert er ferdig som troverdig øyenvitne fra Gaza...

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no - 05.08.2014

Martin Knasvik, journalist i Dansk nasjonal kringkasting – DR1, intervjuet Mads Gilbert 3. august 2014.

Gilbert uttaler da bl.a.:
«Jeg ser Hamas som en politisk organisation, der står på palæstinensernes side…» og Gilbert svarte slik på følgende spørsmål: «- Oppfatter du det som en terrororganisation? – Nej.»
Knasvik opplever nå at flere hetser han med beskyldninger om at han har jødisk bakgrunn, men hans spørsmål var jo greie de og Gilbert svarte, som en ser i skjermdumpene under, tydelig på hans spørsmål. Her har det store flertallet av journalister i Norge noe å strekke seg etter der intervjuer har gjort hjemmeleksen sin så godt at intervjuobjektet forteller sin virkelige usminkede oppfatning av konflikten.

Det er vel ikke underlig at undertegnede som borger av Norge, etter å ha sett dette intervjuet, tenker at PST bør kalle inn Gilbert og be han virkelig utdype hva slags kontakter han har både i Norge og i Midtøsten. Gilbert dobbeltkomuniserer ved å si at han er mot at barn både i Gaza og Israel dør i krigen, men han kaller ikke Hamas sin aktivitet terror. PST bør i en slik situasjon altså øke sitt grunnlag for å bedre kunne vurdere om Gilbert kan utgjøre en sikkerhetsrisiko på norsk jord.


Ved slike uttalte holdninger, som også påvirker norske politikere, bidrar Gilbert til å forlenge krigen i Midtøsten på Gazastripen av den enkle grunn at Hamas får økt støtte blant en del politikere og enkeltpersoner utenfor konfliktområde. En forlenget støtte til Hamas gir flere døde både sivile barn og kvinner i Gaza og israelske soldater.

Vi aner at også utenriksminister Børge Brende henter holdninger herfra når han i dag tidlig på NRK Radio (om NRK ikke har redigert bort Brendes virkelige mening – men da skulle det kommet et dementi og det ser ikke ut til å ligge på UDs hjemmeside), etter hukommelsen, uttaler at fravær av en to-statsløsning er som en kreftsvulst i forholdet mellom vesten og araberne. Jeg antar Brende tenker på «Vestbredden» og Gaza, som på 100 % arabiske hender vil medføre en helt uhåndterbar terrorsituasjonen for Israel og ville berede grunnen for et folkemord på jødene.
Dette er kanskje noe av det mest kunnskapsløse undertegnede har hørt fra en norsk statsråd i denne saken, siden det er så direkte feil og etter mitt syn er helt på linje med flere terrororganisasjoners syn på saken, slike som PLO, Hamas, Hizbollah og antisionistiske organisasjoner flere steder i verden. Når skal Norge rydde opp i sitt forhold til internasjonal terrorisme?


Intervjuet av Mads Gilbert ser du i sin helhet her: http://youtu.be/QJt4aVTypQs

To skjermdump fra intervjuet hos DR1: