Løgn kontra sannhet i Midtøsten er problemet

 


Av Jørgen Høgetveit
www.Kommentar-Avisa.no - 11.07.14


En palestiner-araber uttaler om dagens rakettangrep mot sivile i Israel.

”- Dette skjedde som en følge av gjentatte kriminelle handlinger mot vårt forsvarsløse folk, skriver Fatah på sin offisielle webside” (VGnett 10.07.14)

 

Sannheten er alltid den første som drepes i en krig. Sannheten er kjent og utropt over landene og er det eneste som kan skape fred og frihet.

 

Det siterte utsagnet over er gjennomsyret av løgn:

  1. ”Forsvarsløse folk” Disse er ikke og har aldri vært et folk. Forsvarsløse er de heller ikke – snarere er de meget aggressive og bryr seg tydeligvis lite om å forsvare sin sivile befolkning. Mens jødene lager bombesikre rom og lar sirene gå, bruker disse sivilbefolkningen – inklusive kvinner og barn som skjold. Det samme gjorde Hussein i den 8 års lange krigen mot Iran.
  2. ”-gjentatte kriminelle handlinger”. Jødene har ikke begått kriminelle handlinger mot disse folkene. De har igjen og igjen rakt ut handa til fred mot en betingelse: at motparten skulle erkjenne og akseptere deres rett til å beholde Israel og bo der, den eneste sikre flekk på jord for dette gjennomtreskede folk.
  3. Kriminelle er palestinere som påberoper seg å være et folk og påstår at jødene på den såkalte Vestbredden befinner seg på ”okkupert” land – noe de inderlig godt vet ikke er tilfelle. Endog i følge FN-resolusjon 242 har jødene rett til å befinne seg hvor de er. Og før 6-dagers krigen var områdene okkupert av Jordan – som selvsagt syntes det var ok for deres del. All historikk og med de forsvarspolitiske momenter omkring Israel og Judea og Samaria, tilsier at her bør det aldri bli noen to-statsløsning. Det løser ingen ting – det viser jo arabernes holdning både fra Gaza og det som nå skjer i Syria. Det burde snart den norske regjerning og medieverden innse og innrømme – før det går aldeles galt med Vesten og de andre landene som lar løgnen råde i denne politikken. Fred og frihet blir det først og kun når en snakker sant!