Kvinner, barn og ufrelste først…

 


Av Lars Arne Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no - 09.07.14

 

Da Titanic forliste hørtes ved livbåtene "kvinner og barn og ufrelste først", så ble sakte men sikkert Gud borte fra samfunnet og det ble til "kvinner og barn". Så ble Gud helt borte og det ble med bakgrunn i "alles kamp mot alle" til kvinnekamp og alles kamp mot alle. Og mannen, som den fysisk sterkeste av kvinner og barn, trenger seg frem med sin fysiske makt i all den råskapen vi kan lese om i mange kulturer.


Så ble barna "
outsourca" og mange trodde at Gentlemenn var noe som gutter ble av seg selv når far var borte fra hjemmet/mor var borte fra hjemmet osv. Og så kom det som jeg ble fortalt - for 30 år siden - da ville det bli slik at kvinner ble fritt vilt (en del av sosialdarwinismen i praksis) - og vi ser i dag mange bærer voldsalarmer, går på selvforsvarskurs etc etc i sporene etter 68tter kulturen. De fleste barn i dag starter brått i barne-institusjoner – og siste årets oppslag om at mange barn der får sterkt forhøyede nivåer av stresshormonet kortisol i sine blodbaner diskuteres ikke alt for mye – og at de blodverdiene holder seg unormalt høye i månedsvis snakker man helst ikke om.
MEN oppslag om dette kommer i økende tempo, også i Norge siden vi nå er en del av verden mht medietilgjengelighet og vi begynner å lure på hva som gikk galt her på berget, bl.a.: Alvorlig stress hos ettåringer i barnehagen,  Angst i barnehagen

 og Barnehage kan gi stresset ungdom

Hvorfor spør ingen om Veien tilbake til der hvor Gentlemenn voks opp - i dag kan en jo også i de rette miljøer "få en kniv i ryggen" om en åpner en lukket dør for en kvinne, det tolkes som et maktspråk fra mannen - men heldigvis finnes det fremdeles en del fornuftige menn og kvinner. 


Man ser flere artikler i ulike medier om sakene over, men få eller dårlige løsninger på utfordringen annet en "kamp" og peker ikke på den dypeste årsaken til at menn og kvinner hetser hverandre... Menneskeverd, Tilgivelse o.l. ord nevnes ikke - bare at nå må vi delta i krigen for samfunnets kvinner. For å skape et ytterligere samfunnskaos? Det ser slik ut for en leser siden årsaken til kaoset blir forbigått i stillhet.