Israelhat og Gudshat

 


Av Jørgen Høgetveit
www.Kommentar-Avisa.no - 06.07.14

 

Hvis man tar inn over seg den totale utvikling i det frafallende Vesten fra det fundament som skapte det, sjekker opp hvor hatet kommer fra og hvor det retter seg mot – skal det ikke så mye refleksjon til for å se at mesteparten av journalistikken mot Israel bunner i Gudshat. Norge er i ”godt” følge i sin rasering av sin ”evangelisk-lutherske” arv som gjenreiste oss fra den ytterste elendighet fra 1800 til i dag.

Et intenst behov for å bekrefte Gudsfornektelsen finner vi i Salme 10 og 14 o.a. steder: Den ugudelige sier i sitt overmot, - - Det er ingen Gud, det er alle hans tanker. Salme 10, 4. Dåren sier i sitt hjerte: Det er ikke nogen Gud. Salme 14,1. La oss utslette dem så de ikke mer er et folk. Salme 83, 4-5. Tankebygg i dag sier det samme som Hitlers toppfilosof om overmenneskene og ”Gud er død” filosofien. Det er intet nytt under solen.

 

Den strake motsetning ser vi i situasjonen der den mektig og undertrykkende ønsket å gjøre narr av tjenerens Gudstro. Med et ord skulle tjeneren få lov å bevise at Gud eksisterte. Svaret var enkelt: ”Jødene” herre konge.

 

Men da er det like innlysende at forherder man seg og ikke vil omvende seg, må jødene fornektes som Guds utvalgte folk, bortforklares med alle tenkelige midler, ja, aller helst fjernes fra jordens overflate som nazistene prøvde på med industriell utrydding.

De innledende fakter i denne prosessen består oftest i at jødene stigmatiseres på en rekke måter, gjerne med hva Kumbel uttrykker slik: Man dytter dem en mening på hvis vanvidd alle kan forstå, og får dem til å fremstå som spesielt ondsinnet og destruktive – på tross av at de demonstrer for all verden at de søker og ofrer mye for fred og med dyktig hjelpsomhet.

Slik skaper man seg den soleklare rett til å lyve dem på det aller meste, inklusive etter hvert også gå til handgripeligheter og forsvare vold mot slike utskudd. De bør helst fjernes fra jordens overflate, men ikke før det er innlysende for alle at disse folkene bør ikke få leve.

De er en fare for verdensfreden må vite – og så er de det stikk motsatte – som vi med egne øyne kan observere det i Midt-Østen i dag og skal få se det i stigende grad.

Og disse reporterne burde få med seg nok et Guds Ord i sin forvrengning av virkeligheten: ”Dere skal ikke gjøre urett i dommen: du skal ikke holde med noen fordi han er ringe, og ikke gi noen rett fordi han er mektig; du skal dømme din neste med rettferdighet.” Dette er de fleste i medieverden ikke i nærheten av i vurderingene av Midt-Østenkonfliktene og Israel. Og en slik urettferdighet kan til sist utløse katastrofer. Men over det hele hersker dog en Gud og Hans Ord som bare den kjenner som kjenner det åpenbarte Ord – og ikke som teologenes opptatthet av værdata mer enn ”tidens tegn”, som de ikke skjønner noe av. Jesus refset dem for det. Les ellers storverket til Terje Tvedt om Nilen og følg opp med Esekiel 29 som han også siterer – og avslutt med Esaias 19, så vet du mye mer om de kommende virkelige store begivenheter i Midt-Østens enn samtlige korespondenter. Årsak: Gud er til og har åpenbart det for jødene som er betrodd Hans Ord.