Den Hellige Ånd i avisen Dagens lokaler?Av Lars-Arne Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 29.12.14

 

Overskriften beror på at Gud kommer i den stille susen slik vi kan lese det i Bibelen bl.a. i 1. Kongebok 19, sitert helt til sist*.

Det ble videre bebudet et juleprogram (Jul i NRK P2) med avisen Dagens sjefredaktør Vebjørn Selbekk 29.12.14 om hans familiære opphav i DDR, og det kunne være et interessant utgangspunkt for økt innsikt i ideologier tenkte jeg blant annet.
Undertegnede måtte derimot sakse seg gjennom programmet som bar preg av sanginnslagene (som tydeligvis var genuine valg) der det meste var pop eller rock i denne rekkefølgen:
Nena (99 Luftballons)
Beatles (Back in the USSR)

Jerusalem (Dancing on the Head of the Serpent) Selbekks hardrock favorittband
a-ha (Velvet) Selbekks vakreste kjærlighetssang

Aqua-Lene (Back To The 80s')
Bruce Springsteen (Born in the USA)
- og helt til slutt tar Selbekk frem den fineste julesangen han vet Mitt hjerte alltid vanker med Sissel Kyrkjebø. Kyrkjebø som dessverre er på vei til å nå igjen antall «ekteskap» som kvinnen ved brønnen som Jesus en dag traff i Sikem ved Jakobs brønn. Det ble antagelig denne kvinnens redning at hun møtte Jesus og Mesteren bekreftet klart og tydelig (etter at hun sa hun ikke hadde noen mann) at den mann hun nå hadde ikke var hennes mann for hun hadde hatt fem menn.

 

Jeg skal ikke gå i detalj mht hver og enkelt av disse populærmusikkens representanter som Dagens sjefredaktør benyttet seg av – og anbefaler heller ikke leserne og Google denne møkka. Men stikkordene er dop, hinduisme, fri sex, ett rått/brutalt lydbilde og selvsagt kunne ikke et åndsverk fra deres ånd bli slik f.eks. verket Georg Friedrich Hàndels Messias ble det. Hàndel som var i ferd med å bli overtalt av Slangen til å drukne seg i Themsen, men ble reddet av Messias! Ved uroppførelsen ville ikke Hàndel ha applaus «Og da ”Amen” satte inn til slutt, åpnet han munnen uten at han visste om det og sang med i koret, sang som aldri før. Men da applausen braket løs i salen, listet han seg stille vekk. Han ville ikke takke dem som nå takket ham. Han ville takke den makten som hadde skjenket ham verket.» Halleluja. (Les siste avsnitt i linken over!)

For deg som vet mindre om musikkens oppbygging og Ånd kan du lytte her:

02667m - Per Bergene Holm - Sang og musikk del 1 

 

02668m - Per Bergene Holm - Sang og musikk del 2

 

(Skulle linkene over ikke virke se her: http://nll.no/opptak/category/61-07-sommersamling-fossnes )

 

Selbekk nevnte han var anti-kommunist – men drar samtidig inn bl.a. musikk som bryter ned menneskets sinn, vår kulturarv og legger landet åpent også for kommunismen og islamisme og andre ismer. For det enkleste land å invadere er et land uten moral (ett fast og Sant ståsted) – det er forsvarsløst pga at det ingen forsvarsmoral vil ha. For den som følger litt med i Dagens redaksjonelle linje var kanskje ikke et slikt program noen stor overraskelse for der er det mye halte-til-begge-sider skriving.

 

«Stå opp og et! Ellers blir veien deg for lang.» sa engelen til Elias i 1. kongebok 19, 7. Det er ikke likegyldig hva vi spiser av hverken legemlig eller åndelig mat! Vi kan ikke som kristne «la det svinge til vi mister all kontroll» – for Gud er ordens Gud som ikke godtar at vi skikker oss lik, denne verden. Selbekk – dette må ærlig beklages og rettes opp.

 

* 1. kongebok 19

7 Men Herrens engel kom igjen annen gang og rørte ved ham og sa: Stå op og et! Ellers blir veien dig for lang.  
8 Da stod han op og åt og drakk; og styrket ved denne mat gikk han firti dager og firti netter, til han kom til Guds berg, Horeb.  
9 Der gikk han inn i hulen og blev der om natten. Da kom Herrens ord til ham; han sa til ham: Hvad vil du her, Elias? / 
10 Han svarte: Jeg har vært nidkjær for Herren, hærskarenes Gud; for Israels barn har forlatt din pakt; dine alter har de revet ned, og dine profeter har de drept med sverdet; jeg er alene tilbake, og de står mig efter livet. 
11 Han sa: Gå ut og stå på fjellet for Herrens åsyn! Da gikk Herren forbi der, og det kom en stor og sterk storm som sønderrev fjell og knuste klipper foran Herren, men Herren var ikke i stormen; og efter stormen kom et jordskjelv, men Herren var ikke i jordskjelvet; 
12 og efter jordskjelvet kom en ild, men Herren var ikke i ilden; og efter ilden kom lyden av en stille susen. 
13 Og da Elias hørte den, dekket han sitt ansikt til med sin kappe og gikk ut og stod ved inngangen til hulen. Da kom det en røst til ham og sa: Hvad vil du her, Elias? 
14
 Han svarte: Jeg har vært nidkjær for Herren, hærskarenes Gud; for Israels barn har forlatt din pakt; dine alter har de revet ned, og dine profeter har de drept med sverdet; jeg er alene tilbake og de står mig efter livet.