“Brorskapslandet” Frankrike hilser Sveits med giljotinen  

Av Lars Arne Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no - 19.02.14

Nationen.no melder 18.02.14 at – Fransk minister lover ødeleggende sanksjoner mot Sveits

Nationen skriver videre: “Kritikken kommer en uke etter at sveitserne avholdt en folkeavstemning om kvoter på innvandring fra EU til landet. Forslaget står i sterk kontrast til EUs idealer om fri flyt av varer, tjenester, personer og kapital. Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius har allerede uttalt at Frankrike vil revurdere sitt diplomatiske forhold til nabolandet Sveits, uten å presisere på hvilken måte.”

Frankrike er landet noen hevder vi fikk det meste av vår inspirasjon fra mht vår Grunnlov, men de glemmer det meste av historien både før og etter. I boken Kampen om Menneskerettene skriver Sigurd Opdahl om dette – du kan laste ned boka her og lese kapitlet om den franske revolusjon.
Og, den franske revolusjon i 1789 omformet kirkens gamle slagord om ”Frihet i sjelen, likhet for Gud og brorskap mellom mennesker” – til “frihet, likhet og brorskap”. En ren sekularisering i forhold til kildene som skapte menneskerettene og et stup inn i hedenskapet.

Sveits har levert et angrep direkte på EU ånden i form av en folkeavstemning og angrepet består da, i følge franskmennene, av en trussel mot “fri flyt av varer, tjenester, personer og kapital”.  Alvorlig nok for et EU som oppfatter seg selv som en noe bortimot gud-dommelig stat. Antikristelig “stat” er vel et mye mer presist begrep og vi ser det når det koker over for franskmennene. Tyskerne klarte å holde seg litt mer i skinnet med sine uttalelser om samme sak – men innerst inne er ånden den samme som i Frankrike – men de er per nå litt mer “velutdannede” i sine uttrykksformer. Men under ligger det at de tunge landene i EU krever at sine folk skal marsjere i takt – også på tvers av menneskerettighetene!