Ulvefelling bare av offentlige jegere?


Av Jørgen Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 06.09.10

Ulven har herjet lenge nok her på Agder og det uten tillatelse i lovverket. Det skal ikke være ulv på Agder – og derfor skulle det være selvsagt at enhver habil jeger som ser den – skulle kunne skyte den. Men i Fædrelandsvennen nett understreker Brekkemoen som er ulvekontakten i Sau og Geitealslaget følgende: ”Kan ikke ta geværet i egne hender. Han påpeker at jegere som observerer ulven ikke kan ta geværet i egne hender. - Det er kun skytefellingslaget som kan felle ulven, hvis noen andre gjør det så er det en kriminell handling, forklarer han.”

Så vidt det er blitt meg fortalt hadde en offentlig jeger den store ulven i sikte i Matkroni innenfor Bjørnekro i HornnesoirHornnes, men bommet. Man har visst også hatt jakt på Gautestad – men ingen ulv ble felt så vidt jeg har hørt. Ulven streifer over store avstander i løpet av få timer – og er man ikke heldig og dumper på den, og det heller ikke er sporsnø – er det som å lete etter ”nåla i høystakken. ”

Siden ulven ikke skal være her på Agder, og offentlige jeger har minimal sjanse til å få tatt den/dem – er det bare en løsning: la habile elgjegere ta den så fort de ser den. Nå stunder elgjakta til og da burde elgjegerne få grønt lys for å skyte ulven om de ser den – uten flere byråkratiske dikkedarer. De har bestått skyteprøven og skyter på storvilt hvert år og kan dette. Dette bør Fylkesmennene ordne omgående.