Posten kommer ikke – og togene går ikke, og - -

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 12.03.10

 

Markedskreftene rår i alles kamp mot alle, og alt skulle bli så meget bedre – ikke minst når vi fikk bygd ned grensene og nasjonen kom inn i det store og gode fellesskap i Europa – ja, gjerne hele verden.

 

Så går det stikk motsatt. Posten blir styggelig dyr og kommer ikke fram. En avis vi holder må gjentagende ganger sende ut en helside hvor vi kan krysse av hvilke dager vi ikke får den på tida. Sist uke kom torsdags, fredags og lørdagsavisa på lørdag!

 

Og toget da. Nå som man skal bekjempe CO2 og annen styggedom – og toget skal gå på skinner og med strøm – så går det rett og slett ikke – men bussene går og spyr ut det man påstår sender verden inn i klimakatastrofer.

 

Og ikke nok med at bussene må gå i stedet for togene som skulle gå på ren norsk produsert kraft, men markedskreftene skaffer seg sågar flere og flere kabler til Kontinentet og sender ren og god kraft ut av landet så strømmen blir overmåte dyr – og Ola Nordmann holder kulda og mørket unna med helt andre og billigere energikilder. Men markedskreftene driver på og innbiller oss at de er med på høyverdig produksjon av ren energi for å redde Europa og verden fra farene med atom og kullenergi – og det vil de vi skal tro på tross av at inntjeningen deres blir bedre og bedre, ja i milliardklassen. Og de pengene strømmer ut igjen til mange underlige formål som har lite med mat og klær og hus og hjem til Ola og Kari Nordmann å gjøre.

 

Hører dere! Vi er dyktig lei av det velutdannede pratet deres. Gi oss nasjonen og bondevettet igjen som bygde denne nasjonen til et godt hjem for folket å bo i. Vi satte pris på det velordnede norske hus som de bygde – men det dere halv- og helstuderte røvere lager til er snart ikke til å bo i med dyrere og dårligere service av post og strøm og mer til, rettstilstand langt under pari – stadige meldinger om opprør, skyting i et avvæpnet land, knivstikking, voldtekter, underskudd på barn og dermed arbeidskraft samt lovprisning av andre kulturer med holdninger som eier lite eller ikke bærekraft. Det ser vi jo i de landene de kommer fra. Men dere plaprer i høyt utdannede vendinger om multikulturelle og multireligiøs toleranse og prøver å innbille oss i en slags Erasmus Montanus stil, at vi er dumme og dere er velutdannede. SV er jo det partiet med mest akademikere, heter det.

Men om dere anser dere aldri så ferdigutdannede – så tror vi heller det er rett å si at ferdig er dere og i dannelse ligger dere tynt an. Vi ser fram til den dagen folke- og bondevettet våkner opp og ser at ”keiseren er splitter naken” og får kledd på dere igjen noe av god norsk tradisjon fra Grunnlov og levd velerfarent liv. Uansett er det folk som må gjenreise nasjonen når dere har lagt den mer eller mindre i ruiner. Så vi ser fram til at dere forsvinner med det aller første. De lite utdannede, men dannede bygde både posttjeneste og jernbane, ja hele nasjonen med landbruk og forsvar - og fikk det til å fungere for over hundre år siden! Det var mannfolk det!