Matlary melder seg ut av KrF?

Tekstboks: Relatert sak:
J. H. Matlary bør melde seg ut av norsk politikk.

 


Av Jørgen Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 08.10.10

 

Norge I Dag skriver: ”Nå vil professor Janne Haaland Matlary melde seg ut av KrF, hører vi. Det kan ikke være sant. De har jo hørt på henne!

Professor Janne Haaland Matlary ville i debatten om KrFs grunnlag avskaffe bekjennelsesparagrafen til Jesus Kristus, vår kulturs kjerne og stjerne, og personen som gav Vesten kapitalisme, frihet og suksess. Som den store sosiologen og historikeren Rodney Stark skriver i sitt monumentale verk: «Fornuftens Seier». ”Hun begrunner det med at intet politisk parti kan bygge på hellige bøker.”

 

Ja, nå ser det faktisk ut til at hun følger vårt råd for noen dager siden, da vi skrev at hun burde slutte i politikken i Norge for hun var helt i uttakt med vår Grunnlov.

 

Og nå ser det sannelig ut til at hun følger NKA`s råd – men med en ytterst underlig begrunnelse. De skriver Hun begrunner det med at intet politisk parti kan bygge på hellige bøker.” Nei, her skal det ikke være noe luthersk ”Skriften alene,- -”

 

Og så hun da, som er bekjennende katolikk, har vært høyre hånd til paven i familiespørsmål i mange år – og dette systemet som har eget ambassadevesen med sin verdensomspennende politikk med paven på toppen. Han som ikke bare bruker Bibelen (vel, sin katolske forvrengte utgave), men hellige bøker i fleng som formidler deres tradisjon.

 

Her er det noe som ikke stemmer. Er det den ”evangelisk-lutherske” – altså bibelske protestantiske forankring (se*) hun ikke svelger? Ja, man undres. Det er i tilfelle ikke første gang i Norges historie katolikkene vil fjerne Norges fundament – og innta landet med sine ”hellig bøker.” Det ønsker vi ikke.                                           

 

*

Korset (se korsbilde oppe til venstre på forside www.Kommentar-Avisa.no )

Korset er et fotografi tatt av et gammelt kors på en grav utenfor Nidaroskatedralen i Trondheim. Det tomme kors er kristenhetens viktigste symbol der det minner om den korsfestede Jesus Kristus og hans soning for våre synder. De protestantiske kirker skal ikke ha noe krusifiks (med Kristus på korset) - for vi har en oppstanden og levende Kristus. Korset er fra samme sted som minner om Hellig Olav og norsk kristenrett og er plassert over Jesu tomme grav, under.