KrF uten ideologisk – bibelsk forankring

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 11.10.10

 

Det spriker i alle retninger.

-    Noen vil helt bort fra ”hellige bøker” og bare baserer seg på menneskelig fornuft alene.

-    Andre selger partiet med ”lekre” bilder i fotoblad og vil til FrP

-    atter andre vil til Ap  og sosialistene.

-    Nok en gruppering er erkeliberale på samlivsspørsmål, men vil dreie partiet tilbake til  

     et sentrumsalternativ.

 

Hva skyldes denne fullstendig forvirringen – som man kaller ”takhøyde” og fri og frisk debatt som driver med soloutspill i alle slags media? Kort og godt skyldes det at man har ikke tenkere lenger med åndsmakt, som makter å stake ut en klar politisk kurs som er sann og ekte. En kurs bygget på bibelsk kristendom og i stand til å danne en motkultur med kraft i. En motkultur ledet av folk som skaper tillit og trygghet for at man er på rett vei mot et bærekraftig samfunn som skaper fred og sikker fremtid for barn og barnebarn om Gud gir tid.

 

Derfor svikter velgerne – og kvinner og barn forsetter sin virkelighetsfjerne overoptimistiske ”peptalk” - langt unna fotfolket, Grunnloven og Bibelen. Dette som var basis for de som bygde Norge i det nittende århundre – en selvlærd mann som Ole Gabriel Ueland – mannen som talte om Norges to øyenstener: Bibel og Grunnlov som han styrte etter i tiere av år. Fotfolket fulgte han for de visste hvor de hadde han og fikk tillit.

 

Ingen synes å spørre etter fedrenes vei i dag, veien til det gode som vi vet fra Bibelen og fedrenes historie førte til en nasjon som tok vare på sitt folk – fra fosteret i mors liv til oldingen på gravens rand. La til rette – ga livet gode rammer – fra den gode RETTSKILDE – slik at folket fant stien gjennom det vanskelige livet gjennom tiden og inn i evigheten i himmelen.

Vil man ikke ha noe med Bibelen å gjøre – spesielt de 10 bud som rettskilde – og heller ikke lytte til historien – da er man dømt til å skape u-lover på vei mot avgrunnen om man skjønner det eller ikke. De multikulturelle samfunn bygd på det multireligiøse kan man lese om en rekke steder i Skriften – bl.a. i Elias oppgjør med avguderiet på Karmel hvis man vet hva det er?