Hamas betyr vold* – og NRK`s reporter er Wold

Tekstboks: Relatert stoff:
Bibelens ord for VOLD er HAMAS.
Verdensterrorismen besøker Norge. Trodde du at jødehatet var dødt?

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 22.03.10

 

Av og til synes sannheten å skrives usagt og indirekte på forunderlig vis – tydeligere enn man kan si det selv. Slik synes det å være med NRK`s reporter fra Jerusalem, Sidsel Wold. Det man har hørte fra henne gjennom måneder – er ut fra mine vurderinger ikke noe annet enn lange tirader mot jødene og Israel. Fakta og balanse må man høre langt etter. At NRK kan se seg tjent med en slik perspektivløs dekning fra det mest urolig og farlige hjørne av verden – forundrer.


Personlig slår jeg etter hvert av slik ”utenriksorientering”. ”Eg er jo boksynt mann – og skjønar jo kva eg les” som den gode redaktør og jødevenn i Dagen, Arthur Berg, pleide å si.

Og jeg leser mye fra innenriks og utenriks kilder – og etter min vurdering er mye av det hun bringer til torgs, mer propaganda enn utenriksorientering.

Det som forundrer, er at hun ikke ser og kommer seg over til Hamas – i stedet for til stadighet å befinne seg i det vel beskyttede og behagelige Israel. Men det er vel slik at det er her hun føler seg trygg – akkurat som de norske vakt-/observatørstyrkene i Hebron måtte søke ly i Israel med jødiske soldaters hjelp, da innbyggerne i Hebron begynte å steine bygningen deres.

 

Denne opptreden fra norske representanter – samt mye av det andre våre folk har funnet på de senere år med bl.a. utenriksminister Støre i spissen – er direkte pinlig. Det er ikke intelligent lureri en gang, men så lett gjennomskuelig at de burde – som Natanjahu sa fra FN`s talerstol til alle de som satt og hørte (også Støre) på alle løgnene til Irans president: eier dere ikke skam! Han dokumenterte løgnene med tegninger og endog underskrevne dokumenter av Hitler selv.

 

Det er sjelden jeg siterer Stein Ørnhøi (SV) – men han hadde en replikk til Støre en gang som var ganske interessant. Etter minnet sa han: Det skal mer til enn bare å være fin i tøyet.

 

Det hadde vært både nyttig og gledelig om NRK – og gjerne UD - nå skjerpet seg slik at vi kunne få den hele og fulle sannhet og intet annet enn sannhet av fakta – og en balansert vurdering – slik at man for det meste slapp å bli henvist til andre norske publikasjoner og internasjonale ukeblad og nettmedia - for å få et rimelig bilde av sannheten om Midtøsten.

 

Jeg landet på Bole flyplass i Addis Abeba 12. september 1974 den dagen keiseren ble tatt og den Røde terror etter hvert tok seg uhyggelig opp. Da lærte jeg sannheten i det gamle ordtaket at sannheten er den som først drepes i krig. Men vårt geografiske område er enda ikke i krig – så vi burde holde sannheten høyt for fredens sak.

 

*****

* I Esaias 60,18 står det: ”Det skal ikke mere høres om vold i ditt land,-

Vold skrives på hebraisk: - chamas – uttales hamas. Det skrives ch for å få fram samme h-lyden som i ”ich” og ”nicht”. Det er ”skriften på veggen”! (Kilde: Bibelens ord for VOLD er HAMAS.)