Finnes det ikke rettferdighet?


Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 20.09.10

”Ved en opprydning fant vi dette klippet ”Israel ber om forlatelse” som dessverre ikke har noen kilde, men som er så godt at det må trykkes om igjen og sprees. Etter alle de krigene som her er nevnt - har Israel hatt flere påførte kriger, og igjen og igjen fått gjennomgå i verdensopinionen. Det siste fra Norge nå – er at forsvarsminister Grete Faremo nekter Israel å være med i anbudsrunder på forsvarsutstyr til Norge. Siden Israel alltid leverer topp kvalitet og det beste utstyr – undres en på om motviljen mot Israel er større enn omsorgen for norske soldater i skarpe trefninger.
Den politiske makt i Norge vet inderlig godt hva som ligger bak og historikken omkring konflikten mellom jøder og arabere. De vet også hva Israel tålte av tusenvis av raketter mot Sederot – før de slo til og stoppet det UNDER Gaza-krigen. Jeg husker Jagland som bannet over den ene kvinne som ble drept i Drammen av en terrorbombe – men jødene skal tåle alt. Finnes det ikke rettferdighet. Man undres også over at Grete Faremo kan legge seg på denne linjen som selv har hatt en far i tysk konsentrasjonsleir – institusjonene som drev industriell utrydding av jøder med stor effektivitet.

”Israel ber om forlatelse

Undskyld at jeg overtok et land av ørken, sand og ufruktbarhet.
Undskyld at jeg forvandlet landet til en grønn have.
Undskyld at jeg førte dit det folk som nesten ble tilintetgjort i Hitlers gasskamre.
Undskyld at jeg i 1948, 1956, 1967, 1973 og 1982 forsvarte meg mot dem som ville tilintetgjøre meg. Undskyld at jeg seiret.
Undskyld at jeg ga libaneserne sitt land tilbake etter års undertrykkelse, mord og voldtekt.
Undskyld at jeg forsøkte å knuse den internasjonale terrorismen.
Undskyld at jeg tillot demonstrasjoner, kritikk og uenighet i en del av verden hvor det ellers bare finnes diktaturer.
Undskyld at jeg ikke fulgte FNs og verdenssamvittighetens gode råd om min undergang.
Undskyld at jeg skuffet dere alle.
Undskyld at jeg lever.”