Venner av Israel?


Av Lars-Arne Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no31.10.2008

Det finnes venner av Israel også i Israelsmisjonen, men om de toneangivende i media fra Israelsmisjonen er det kan man undre seg over.

Som et eksempel skal vi klippe noen spørsmål, fra Norge IDag 08.10.08, besvart av Rolf G. Heitmann, Den norske Israelsmisjon – om hans syn på at antisemitten David Irving skulle på besøk til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i mai 2009.
” 1. Hvordan ser du på at David Irving skal tale under Litteraturfestivalen på Lillehammer?
– Arrangørene burde stille med en annen forfatter. Men vi tåler å høre hans argumenter - de er ikke vanskelig å tilbakevise.
2. Kan en slik tale snu enkelte menneskers oppfatning om hva som er sannheten - at jødeutryddelsen ikke fant sted?
– Det viser seg dessverre at han har tilhengere, men samtidig er det svært mange seriøse forskere som tilbakeviser det han sier. Det finnes også en rekke personer som lever og som har opplevd Holocaust - og som med egne øyne har sett det som skjedde.
3. Kan man gjøre noe for å forhindre at denne talen blir gjennomført?
– Vi er stolte av å leve i et demokrati med stor takhøyde. Da er det ikke boikott, men fremstilling av fakta som er den riktige måten å reagere på.”

Evangelist Steinar Harila, svarte slik på spørsmål 1:
”– Det er skremmende uhyggelig. Mange jøder går dessverre med en berettiget angst. Når jeg hører våre jødiske venner i Russland og Israel forteller om lidelsene deres familier og slektninger ble påført, finnes det ikke sterke nok ord for å si at dette er uhyggelig. En kvinne fortalte at slekta hennes ble begravet levende. Jorda over dem beveget seg når de ble lagt i gravene. Gud hjelpe oss.”

09.10.08 har DagenMagazinet et oppslag ”Venner av Israel får ikke visum til Israel” og det gjelder nettopp at Den Norske Israelsmisjon sliter med å få visum til Israel. Og det henvises til at en familie har ventet på utreise siden august på grunn av den vanskelige visumsituasjonen. Rolf G. Heitmann uttaler at dette skaper problemer for Israelsmisjonen, men håper det vil løse seg, bl.a. med hjelp fra Det Lutherske Verdensforbund som de har en avtale med.

Skal man undre seg over at en organisasjon som Israelsmisjonen, som har slike holdninger til personen David Irvings, han som har et massivt jødehat, får problemer med visum til Israel?

Hvilket evangelium prediker Israelsmisjonen i Israel når de er der? Prediker de et ”annet evangelium” med sine holdninger til jødestaten etc? Det er dessverre ikke så rent sjeldent at representanter for Israelsmisjonen fremstiller konflikten i Midtøsten på en måte som en kan lure på om de i det hele tatt har lest sin Bibel.

Etter hukommelsen er vel Israelsmisjonen uklare på både landløftene til Israel og på det som står å lese i 1. Mosebok 16,12 og arabernes landløfte.

 

Med denne bakgrunn har jeg en svært god forståelse for at det er visumproblemer for enkelte i Israelsmisjonen til Israel – for jødene har ikke råd til å ta lett på holdninger som historisk nesten har utryddet dem og som i nåtiden ønsker å utrydde dem! Det må være opp til jøden selv å gjøre sine egne vurderinger her uten en massiv kritikk for at han evnt. forsvarer sin rett til å leve! Jøder trenger, som alle mennesker, Jesus for evigheten – men det er ikke underlig at de ikke hører på folk som kommer og forteller dem at de samtidig må oppgi Øst-Jerusalem, Gaza, Jeriko, Betlehem, Hebron, m.fl.

1.                              

Så vidt en kan konkludere ville Heitmann ikke nektet adgang til Norge flere antisemitter gjennom historien, siden ”de er ikke vanskelig å tilbakevise.” Det er jo da naturlig at Israelsmisjonen har avtaler med Det Lutherske Verdensforbund, denne organisasjonen som flere ganger i året prøver å sverte jødene! Det kan du lese om her: Pressemelding fra NIS: Jul-jøde-juling: Juleangrepet på jødene er ... (se nederst i denne artikkelen: ”Kirkeledere rystet over Israel”)