Hvorfor larmer hedningene?

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa06.06.08

 

Bibelens Salme 2 åpner slik: ”Hvorfor larmer hedningene og grunder folkene på det som fåfengt er?”  - verset bringer tanken videre til kirkefader Augustins utsagn: ”Mitt hjerte er urolig inntil det finner hvile hos Gud.” Det er uro i vår kultur! Stor uro!

 

Eyvind Rian skriver: ”Psykiateren Finn Skårderud utga i 1998 boken ”URO” med undertittelen ”en reise i det moderne selvet.” Boken slo utrolig godt an. Den hørte med blant årets bestselgere, og stod på manges ønskeliste som julegave. Forfatteren traff en tone eller en nerve/streng som mange kjente seg igjen i. Legen hadde tatt pulsen på det moderne menneske. Diagnosen var ”uro”.”

 

Så over til vårt hjemlige Larvik:

Natt til søndag var Laagendal Festivalen i gang til omkring kl 01:30, hvilket medførte at både småbarn og voksne lå våkne i perioder grunnet stor varme som gjorde at vinduer måtte stå åpne for å lufte og dermed kom desibelene inn vinduet.

Om en annen festival uttaler Halstein Bast til Østlandsposten at penger skal det ikke stå på når gode formål som Stavernfestivalen trenger litt økonomisk hjelp!? (Hva med syke, eldre, skoler etc etc? - de må stille bak i køen også denne gangen over de kommunale budsjetter? Lek med andres penger er vel ikke akseptabelt? Guttestreker kaltes slikt før.)

 

Har du tenkt på følgende:

Hvorfor må lydvolumet på slike festivaler være så høyt at det går utover folks hørsel?

Hvorfor skal de som ikke deltar på slike festivaler påtvinges dette lydkaoset?

Hvorfor er denne type musikk oftest blandet med alkoholkonsum og noen bruker litt stoff på si jfr Stavernfestivalen.

Hvorfor ligger det ekskrementer igjen i busker og kratt i ukesvis etter Stavernfestivalen uten at det ryddes opp?

Hvorfor øker politiet beredskapen sin en god del ved festivalene?

Er dette en subkultur som vi bør støtte og med en pengebruk som bør gå over skatteseddelen til bruk på polititjenester og ”kunstnerisk” støtte?

 

En klok kar sa en gang: ” ikke inn der du ikke kan ta med deg Jesus”. Ikke fordi Jesus ikke gikk inn til syndig mann, det er nettopp dit han vil og fortelle mennesket om det Evige liv med Ham, men fordi synden har en så sterk dragning på menneske kan det være farlig å bevege seg inn i slike suggererende miljøer.

Mennesket er syndig av natur – og veien ut av uroen går via Golgata, der møter Jesus deg og gir deg rett når du sier ”tilgi meg syndige arme menneske!”. Dette menneske støter Jesus aldri bort! Tenk på det! ”Mitt hjerte er urolig inntil det finner hvile hos Gud.”