Gustav

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 01.09.08

 

2. september er det 3 år siden orkanen Katrina rammet New Orleans. I den forbindelse er det interessant igjen å minne om de forhold som rådet i dette området med store abortklinikker og New Orleans som voodoo-hovedstad. Det var også et større homofilt arrangement den gang på trappene i dagene etter at Katrina traff og byen titulertes som USA bordellhovedstad for så vidt ikke unaturlig når voodooen flyter.

Om noen timer, kanskje på 3 årsdagen for Katrina i følge prognoser, rammer igjen en orkan byen som har ca 3 år igjen før alle diker er reparert etter 2005 katastrofen som satte store deler av byen under vann. Oppstrøms Mississippi ligger store kornområder som i verdens målestokk er viktige, samt i innfarten New Orleans regionen ligger store oljefelter – så på mange måter er dette ressursmessig viktige områder.

 

I 2005 skal New Orleans City Council President ha uttalt: "Maybe God's Going To Cleanse Us" (Kanskje Gud driver og renser oss.”).

Be om at Herrens vilje må skje – det heter også til tider at Gud bønnhører gjennom forferdelige ting og er saken lagt i Hans hender vil alt være under kontroll, selv om vi mennesker ikke så ofte oppfatter tingene slik. Et eksempel på at Gud bønnhører gjennom lidelser kan være Norge - der umoralen nådde nye høyder i 1940 (med forslag om fri abort), men umoralen ble kraftig satt tilbake av krigshendelsene – og dermed ble i hvert fall mange ufødte barn reddet! I 2008 er Norge moralsk verre ute en noen gang tidligere de siste hundre årene og en kan sterkt undre seg på hvorfor vi ikke er hærtatt eller har fått problemer med oljebrønnene våre – det kan være et tidsspørsmål før vi får ”Katrina tilstander” også her?

 

Bakgrunnsstoff fra New Orleans:

* Den åndelige verden og katastrofer.

* New Orleans var voodoo-hovedstad.

* Orkanenes årsaker og makt. Katrina.