Forferdelig antisemittisme

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no21.08.08

NRK melder 20.08.08: ”Oddlaug Bjørgsvik Ringsby og Sverre Ringsby fra Stavern i Vestfold har inspirert artisten Sigvart Dagsland til å lage en ny sang om murer. Bakgrunnen er et postkort Oddlaug sendte til Norge om sitt arbeide med barn i en kristen barneinstitusjon i Betlehem i 2006.” Og temaet var spesielt en 8 meter høy mur i nærområdet reist av Israel som skiller barn fra olivenlunder og gir dem asfalt og stein som lekeplass. Og Oddlaug avslutter sitt kort slik: ”Minnene husker vi den dag i dag. Både skolebarna som huker seg sammen og springer over plassen foran fødselskirken og fredssenteret, mens kulene hviner. Likedan barna og de unge i den Lutherske menigheten i Beit Jala som sang: We shall overcome, one day!”

Etter å ha hørt flere innslag i media i dag samt oppslaget på NRK – sitter en igjen med inntrykket: Her har Ringsby virkelig latt seg bruke av media i en sak mot jødene og en sak der araberne også får problemer (se lenger nede) – siden problemet ikke tas med roten.

 

Og selvsagt skal en prøve å sette fokus på alvorlige problemer, men det må da være sant og ikke tendensiøst der kanskje 90 % av historien ikke blir fortalt… Det minner en om de reportasjene som Odd Karsten Tveit i 1982 sendte hjem fra den første Libanonkrigen. En tid etter krigen lages en times dokumentar, Mediamakt, som gjennomgår bl.a. NRKs dekning av krigen. Bevis på bevis legges frem for at NRK bevisst desinformerer sine seere, selv påviselige feil i innslag gang på gang ønsker NRK ikke å rette opp eller dementere. NRK banker videre i rene Goebbels stil. De siste årene har Norge sendt flere hundre millioner kroner til arabere i Israel, men nærmest uten revisjon og mye har gått rett i korrupsjonssluket  

– hva er dette for en kultur. Pengene er ikke havnet hos jøder, men tvert i mot kommer det mye valuta til Betlehem fra arabere arbeidende i Israel.

 

Jeg mistenker verken Oddlaug eller Sverre for bevist å gå Hamas og PLOs ærend – men resultatet blir det og på en svært infam måte. For i bakgrunnen på NRK oppslaget popper det opp ulike figurer etter som intervjuet og sangen toner ut – i flere sekvenser dukker stjernen opp – riktignok ikke en Davidsstjerne (som man kanskje ikke fant?) men en flertakket stjerne i bl.a. hvitt og blått – altså i jødenes farger på sitt flagg og veldig nær Davidsstjernen!

 

Er det så en mur i Betlehem? Ja (selv om 95 % av ”muren” i Israel er et gjerde – resten er mur). Hvorfor er gjerdet der? For å redde liv – både arabiske og jødiske. Arabiske fordi de i stor grad nå ikke kommer igjennom selvmordsbombere – det være seg barn, eller kvinner som blir brukt for å skade israelere. Barn som lærer på skolen at jøder er dyr, at jøder skal drepes, at jøder ikke har menneskeverd, at jøder hører hjemme i Middelhavet osv. De samme barn lærer at nordmenn er vantro hunder og bør inn under ”islams hus” (via ”krigens hus”), selv om både jøder, arabere og nordmenn har det samme menneskeverd!

Hvor mange kristne er igjen i Betlehem etter at PLO overtok makten i desember 1995? I 1995 (omtrent da Arafat tok kontrollen) var ca 80 % av araberne i Betlehem kristne, men Arafats ankomst til området der PLO begynte å undertrykke de kristne, voldta og tvangsislamisere kristne mindreårige jenter og gjøre de kristne liv til mareritt. Eiendommer ble konfiskert og kristne ble avskåret fra sosialhjelp på grunn av sin religion og tusenvis reiste. Betlehem er blitt islamifisert! Og de kristne flyktet blant annet til Israel. Det forhatte landet som vi leser om i Bibelen – landet Jesus kommer igjen til. Jeg tror, om alt dette var kunnskap som Oddlaug hadde, så ville postkortet blitt annerledes. Kanskje en beklagelse kunne være passende? Og kanskje i tillegg en støtte til de jøder i Trondheim som nå har bygget et gjerde i betong ved sin synagoge? Bor det arabere utenfor synagogen eller er det antisemittismen som bor der? I disse dager kan det føles som en skam å være nordmann!