Åndskamp – uten Guds Ord?

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no25.06.08

 

I Dagen 17. juni 2008 sto det et lite innlegg om en stor sak. Under overskriften ”Hvor er Bibelen?” ”Jeg har i det siste lest spalte opp og spalte ned med innlegg mot ekteskapsloven og homoprester. Det som forundrer meg er at kristenfolket argumenterer på sekulæres premisser. Det snakkes om likestilling, likhet, kjærlighet. Men hvor er Bibelen? Hvor er Guds ord?” ”Hyrden”

 

Kristne har sagt rett ut på TV-debatter at de bevisst ikke brukte Guds Ord i debatten. Flere har ellers bemerket det samme som forfatteren til innlegget over. Vi har heller ikke noen tro på alle slags allianser med vranglærere (katolisisme) avguderi (muslimer) o.a.

 

Jesus selv har gitt oss det fremste eksempel i åndskampen der han møter satan i ørkenen der han hele tiden tilbakeviser satan med: Det står skrevet, det står atter skrevet. Og siterte Guds Ord direkte. Slik opptrådte Han i alle sammenhenger. Derfor må vi ikke innbilde oss at vi skal makte kampen på annen måte hverken overfor myndigheter eller kirken. Dessuten gikk han ofte avsides og ba.

 

Går vi til den viktigste kirkefar som la grunnlaget både for kirke og samfunn, nemlig Martin Luther så vet vi følgende. Han stod overfor makter og myndigheter i dette mørke. I Worms i 1521 står han til slutt og forteller over dem alle: Det er ikke tilrådelig å stride mot sin samvittighet. Her står jeg og kan ikke annet. Gud hjelpe meg. Amen.!

Hans fremste kampvisdom finner vi i Sangboken nr. 479 ”Vår Gud han er så fast en borg, Han er vårt skjold og verge. Vår gamle fiende hård. Til strid imot oss står, Stor makt og arge list Han bruker mot oss visst. På jord er ei han like” Nettopp. I menneskenes verden finnes ikke hans like! Derfor er vår egen ”makt intet verd, vi var vel snart nedhugne”. som han synger i v. 2.

Luther forankret seg i ”Troen alene, på nåden alene i Skriften alene”. Og i sangen fortsetter han om Jesus Krist ”Den høvding for Guds hær, I ham kun frelse er. Han marken skal beholde!” 

 

Og så fortsetter han sterkt: ”Om verden full av djevler var Som ville oss oppsluke, Vi frykter ei, vi med oss har Den som Guds sverd kan bruke. Er verdens fyrste vred Og vil oss støte ned, Han ingenting formår, Fordi alt dømt han går. Et Guds ord kan ham binde.”

 

Og vers fire er ikke mindre trosstyrkende om våre kår som ikke er gode, men ”Hans gode Ånd oss trøster. Og tar de enn vårt liv, Gods, ære, barn og viv, La far hen, la gå! Mer kan de ikke få. Guds rike vi beholder.” Og det dreier seg om det e-v-i-g-e liv i herlighet.

Husk at kun ”et Guds Ord kan ham binde” og evigheten er lang! Med Guds Ord må kampen føres.

Men vi må heller ikke glemme at ”det ene må gjøres og det andre ikke lades u-gjort.

Tankebygninger må rives med Guds Ord.

 

I AKF/Krossen Media har vi nå en CD-pakke om denne kampen. Det er to CD-plater om nettopp den kampen som nå utspiller seg i landet vårt. Det er Per Nygaard som intervjuer Jørgen Høgetveit på Evangelistens røst i Kr.S. Den er i et pent cover og er priset så lavt som kr. 100,- + frakt. Egner seg godt som en liten gave. Kjøp den og spill den for deg selv eller ta den med i familien, foreninger og spill de av til samtale og bønn. Den kamp som nå raser må vi ikke tape!  Bestill på akf-evje@online.no tlf.: 379-31053 faks 379-30157