KrF`s landmøte har talt – fortsetter mot undergang

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no30.04.07

De som måtte tro at partiet ville bli gjenreist etter Bondeviks ødeleggelse av det – eller som Kåre Kristiansen riktig påpekte – at Bondevik hadde senket partiet fra å ligge på stabilt 10 % til et parti som går mot sperregrensen  -  tar feil.

På KrFs landsmøte i dag den 28. april valgte man slik til ny nestformann: Inger Lise Hansen fikk 103 stemmer. Valgkomiteens kandidater Odd Anders With fra Trondheim og Ellen Solheim fra Rogaland., fikk henholdsvis 55 og 35 stemmer. Hansen er 25 år, fra Åsgårdstrand i Vestfold og leder av Kristelig Folkepartis Ungdom.

Denne nestformann som Kr.Fs landsmøte nå har valgt med klar margin – og som også Sørfon gikk inn for  - ble presentert slik i Norge I Dag ganske nylig:

”Inger-Lise Hansen vil bli nestleder i KrF, men vil ikke snakke med hvem som helst. Norge IDAG får ikke intervjue nestlederkandidaten. Hun vil ha bort bekjennelsesparagrafen, avviser Frp og åpner for AP, er for partnerskapsloven, vil dele ut p-piller til unge jenter, kritiserte Israel i Hizbollah-krigen og er EU-tilhenger. Til helgen kan hun bli nestleder i KrF...”

 

Videre forteller de: ”Inger Lise Hansen er entusiastisk EU-tilhenger og har blant annet bakgrunn som organisasjonssekretær i Europeisk Ungdom, før hun ble leder i Kristelig Folkepartis Ungdom. Nå oppfordrer den avtroppende nestlederen, Knut Arild Hareide, sin etterkommer å tie om sitt standpunkt, slik han selv har gjort. I intervju med Nationen klargjør Hansen sitt eget ståsted:
- Som KrFU-leder har jeg aldri profilert EU-spørsmålet. Spørsmålet er heller ikke aktuelt. Det må skje en hel del ting i EU før en ny EU-debatt kan komme opp igjen”, sier hun og legger til:
- Jeg vil selvfølgelig innestå for det flertallet har vedtatt i KrFs program. Men dette er et spørsmål som kan bli aktuelt på ett eller annet tidspunkt, og jeg kan selvfølgelig ikke love at jeg aldri skal si mitt syn.”

 

Slike lurende holdninger – kaller man visst taktikk i de kretser i dag. Hareide – synes tydeligvis det er både smart og riktig å skjule sine synspunkter når de ikke er ”aktuelle.”

Og mer av samme slaget kan vi lese videre i Norge I Dag: ”- For meg er ikke et regjeringssamarbeid med Ap like uaktuelt som med FrP. Men jeg tror at hvis regjeringen sprekker nå, blir det en mindretalls Ap-regjering, sier Hansen til Nationen.

Disse synspunktene har hun til felles med noen av de fremtredende KrF’erne på venstresiden i partiet, som Karin Søraunet og Trude Brosvik.

Hansen har også sagt at hun betrakter tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland som sitt politiske forbilde. Hansen har også tatt til orde for å fjerne KrFs kristne bekjennelsesparagraf.

Tilbud om gratis p-piller til unge jenter, er viktig for Inger-Lise Hansen. Da helseminister Ansgar Gabrielsen ønsket å fjerne flere av p-pillemerkene som ble distribuert gratis til jenter mellom 16 og 19 år, reagerte Hansen skarpt.
- Det er helt bak mål å foreslå noe som dette. Det vitner om gretne gamle gubber som har sittet og laget politikk for å spare penger, i stedet for å spørre jenter hva slags behov de har. Forslaget viser at Regjeringen ikke tar unge jenter på alvor”, sa Hansen til VG.

Hansen serverte et eksempel på denne type rettstenkning da hun, under blå, skyfri himmel, fra båtferie på Koster, kommenterte Israels innsats i den siste Libanon-krigen: ”[Bondevik og jeg] synes Israels angrep burde vært mer i proporsjon til angrepet de ble utsatt for. Og de burde hatt støtte fra det internasjonale samfunnet. Alenegang er man ikke tjent med”.

 

NKAs kommentar er kort og godt at dette partiet er livsfarlig blitt for en kristen å stemme på. Det fører til medansvarlighet med et parti og folk som med klart flertall stemmer inn folk med slike meninger og etter hvert politikk. Når man også merker seg at NRK syntes å engasjere seg i valgkampen med gallup på KrF`s vegne - er det ytterligere grunn til å være skeptisk til den nye nestleder.

Når KrF også orienterer seg mer etter at man ”trenger fornyelse” og ”appell til nye velgergrupper” for å bli større – og svikter Sannhet og Rett – er man dømt til å få stadig mindre innflytelse på gjenkristningen av Norge. Sannheten skal frigjøre oss - så dette tegner ikke godt når man setter dette etter min mening sosialistiske kvinnestyret inn i den storpolitiske sammenheng som nå slår mot kystene våre.

At man skal få med seg grunnfjellet i kristenfolket på Sør-Vestlandet på en slik fortsatt glideflukt – er å tro på illusjoner.