En munter historie

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no - 26.10.07

 

Ved en sjelden anledning så jeg på TV og ”Sommer-åpent”. Det var klipp fra en talentkonkurranse. Tre dommere satt litt trøtte og uengasjerte og bak en stor ungdomsflokk som skulle applaudere.

Inn kommer en kar som ikke var noen direkte ungdom lenger og noe stiv og fyldig, anspent i øynene — og på spørsmål om hva han skulle bidra med — kom det bare: opera.

Så begynner musikken, og sangeren stemmer i med klar, ren og sterk stemme - som han ikke skulle gjort noe annet enn å stå på de store operascener sammen med for eks. Pavarotti eller Jussi Bjørling. Han synger fra hjertet!

 

Folket satt som lamslått. Så begynte jubelen blant ungdommen. Den kvinnelige dommeren så vantro ut, og visste ikke hvor hun skulle gjøre av hendene sine. En annen dommer kikket seg sky og forundret rundt og konkluderte med: fabelaktig. Og det var det! Et stort talent hadde ruslet rundt borte i England i årevis som mobiltelefonselger — og dukket nå opp som troll av eske. I sannhet: man skal ikke skue hunden på hårene.

 

Det enkelte menneske har Skaperen utstyrt med mange slags begavelser. Det gjelder bare å se dem og nytte dem på rett plass til rett tid — så blir det gjort storverk.

Årets TV– begivenhet var det enkelte som utnevnte opplevelsen til — og det var sannelig noe av det festligste jeg har opplevd på lenge.