Edvardsen og fredsnasjonen

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no - 26.10.07

 

Foran alle store smeller i verdenshistorien er det alltid noen som rykker ut og skal være fredsdyrkere på falske premisser. Før siste krig hadde vi statsminister Chamberlain. Det var store fredsbevegelser i verden, jeg har en bok i mine hyller som forteller om slike bevegelser. Nå er det i gang igjen.

 

Tidligere statsminister Bondevik har sitt fredssenter i Oslo og drager verden rundt for ”samvittighetsvaskeriet FN” som Øverland skrev i sin tid. I tillegg prøver han å selge KRL-faget som noe man kan samle seg om og som vil skape fred. Samme illusjoner.

 

Og selvsagt må vi ikke glemme statsråd Solheim (SV) som har drevet på med store summer for å skape fred, men til svært liten nytte.

 

Og nå hiver selvsagt Arild Edvardsen seg på trenden. Han vil ”- styrke Norge som fredsnasjon” melder Norge I Dag 9.8.07. ”Arild Edvardsen kom hjem fra Verdenskonferansen mot atomvåpen i Hiroshima med bønn til UD om pengestøtte til nedrustning av atomvåpen i verden.” I tillegg har han alliert seg med Koppreitan i ”Nei, til atomvåpen”.


Det de alle sammen har glemt — er det som vår første utenriksminister og store fredsmegler i Karlstad, Jørgen Løvland, forstod til bunns og uttrykte slik da det smalt i 1914: ”Gud hjelpe, dei hev mista vitet og Vår Herre.”

Fredsfyrsten kan skape fred!