Sudbø saken – hvem burde sparkes?

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no03.07.06

 

En hær av forskningens voktere har satt seg fore å snu hver en sten i saken mot Jon Sudbø, legen ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet som man sier ble tatt i forskningsjuks. Rikshospitalet-Radiumhospitalet vil sparke Sudbø og andre vurderer å ta fra han sin legeautorisasjon.

Man sier at Jon Sudbøs vitenskapelige produksjon framstår som ugyldig, fordi han skal ha manipulert og fabrikkert grunnlagsdata. Dette er selvsagt alvorlig om saken til sist stiller seg slik man kan lese i pressen.

 

Men flere av disse som nå fotfølger Sudbøs arbeider – hva har de drevet på med tro? Flere av de har vært og er antagelig involvert i mordsaker ved norske sykehus. Fordi, faglig sett vet vi at et foster er et menneske, det viser bl.a. ultralyd, men allikevel dreper man bevisst barn før de blir født – men da selvfølgelig under de mest betryggende medisinske forhold (for barnet?). Blir dette etterforsket og slått opp over flere sider i norsk presse? Norske leger sitter på sine kontorer og utøver sin kompetanse i dødens tjeneste og samtidig ser mennesker opp til dem siden de er leger må vite. Sykepleiere stopper på vei hjem fra ”jobb” og spyr etter dagens mordinnsats. Og vordende mødre plages i årevis med ettervirkninger av aborten, det viste seg at legen ikke sa dem sannheten. Fagfolk har da jukset i sitt fag og klassifisert fosteret før de 12 uker som et ikke liv altså et ikke menneske. Dette må da være juks og løgn i høyeste grad, der Sudbø muligens bare blir en ”smågutt”.?

 

Det kan se ut til at de medisinske fagmiljøene råtner på rot. Det er ikke underlig at det fuskes når man ikke klart går i mot drap, selve lakkmustesten på moral og integritet.

Sudbø er neppe den eneste som vil komme i medienes søkelys fremover, når man godtar at barn aborteres, er det høyst sannsynlig at det ligger et isfjell av uoppgjort synd som enda ikke er blitt offentliggjort også i de medisinsk faglige miljøer.

 

I profeten Haggai kapittel 1, 6-7 oppsummeres en samfunnsutvikling mye lik den vi har i dagens Norge:

”Og nå sier Herren, hærskarenes Gud, så: Legg merke til hvorledes det går dere! Dere sår meget, men høster lite i hus; Dere eter, men blir ikke mette; Dere drikker, men blir ikke utørste; Dere klær dere, men ingen blir varm, og den som tjener for lønn, får sin lønn i en hullet pung. Så sier Herren, hærskarenes Gud: Legg merke til hvorledes det går dere!” Så avslører Herren hvorfor det ble slik: ”Fordi mitt hus ligger øde, mens dere har det travelt hver med sitt hus.”

 

Så er nok Sudbø saken et symptom på hvordan tilstanden i samfunnet er blitt og dermed ikke grunnskaden. Så kan man videre lure på hvorfor de store juksemakerne går fri, men Sudbø tar man og skviser han i de store riksaviser. Det minner en ikke rent lite om keiserens nye klær.