Avisen Dagens apropos 22. aug. på ledersiden skriver:

 

Nyutgivelse av ”Mediamakt”

 

”Akademi for Kristen Folkeopplysning og Krossen Media på Evje har i disse dager gitt ut på nytt den betydningsfulle videofilmen ”Mediamakt” som lederen for Institutt for Kirke og Samfunn, Carl Christian Hauge, produserte i 1982/83.

Den opprinnelige utgaven for 23 år siden ble laget i det som den gangen var det gangbare videoformat, men har senere ikke vært tilgjengelig. Nå har AKF besørget konvertering og nyutgivelse i DVD-format. Det er en meget betydningsfull hendelse. For det gjør det mulig for alle med DVD-spiller å se denne viktige filmen på nytt. Da vil man samtidig gjenoppfriske et viktig kapittel av nyere norsk mediehistorie.

For Odd Karsten Tveits, og NRK Dagsrevyens, dekning av Libanonkrigen sommeren 1982 var virkelig en rystende medieskandale, som NRK etterpå måtte granske. Men siden gravla man granskningen i stillhet. ”Mediamakt” greier man derimot ikke å gravlegg, takket være blant annet AKFs nyutgivelse.”

 

 

Det kan legges til at Verdens Gang den 30.08.06 avslører at NRK journalist Odd Karsten Tveit ble kontaktet av Jostein Gaarder ad Gaarders svært antisemittiske artikkel i Aftenposten. Odd Karsten Tveit deltar flere ganger i ”Mediamakt” og fratas der, på en faglig og saklig måte, det som kan benevnes ”utførelsen av en balansert journalistikk”.

 

 

En DVD kan spilles både på en separat DVD spiller tilknyttet en TV eller på en PC som leser DVD formatet, noe mange PC gjør i dag.

 

”Mediamakt” kan bestilles hos AKF, Pb. 196, 4734 Evje, tlf.: 379 31 053, faks 379 30 157

evt. akf-evje@online.no  Prisen er kr. 100, inkl. mva. + frakt.