Jens Stoltenberg ønsker bruk av nazisymboler?

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no25.08.06

 

I Skien i Telemark ligger telemarkingen Vidkun Quisling begravet på Gjerpen kirkegård. Hans gravsted ligger ”et steinkast” fra Statens Hus der Fylkesmannen har sitt tilholdssted, med fylkesmann Kari Nordheim-Larsen.

 

24.08.06 kan en lese at Fylkesmannen i Telemark gir lov å henge opp nazisymboler på Klokkerhuset i Skien, Telemarks eneste akuttinstitusjon for ungdom fra 12 til 18 år. De ansatte på Klokkerhuset ønsker derimot ikke en slik tillatelse for noe de hadde forbudt.

 

Ansvaret for dette presset mot Klokkerhuset har altså Fylkesmannen som administrativt er underlagt Fornying- og administrasjonsdepartementet, som inngår i Regjeringskollegiet med Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg på toppen. Representant fra det samme parti som var med på å legge Norge åpent med det brukne geværs politikk før den 2. verdenskrig. Nå er de på banen igjen!

Dette gjøres altså etter at quisling i 1940 gikk inn i verdensspråket engelsk, spredd via BBC, som ordet for forræder, hvilket er godt begrunnet.

 

Det er underlig at Fylkesmannen ser på slike symboler som formålstjenelig for rekonvalesensen til ungdommene?

Så vidt undertegnede kan skjønne kan dette lett oppfattes som et "spark" til dem som daglig og nattlig prøver å få disse ungdommene på rett kjør igjen, og det undergraver dermed ungdommenes sjanse for bedring, samtidig som det støtter miljøer som flere og flere oppildnes av.

 

Dette var dårlig Telemark reklame, men Vigrid fryder seg antagelig. Slike innvendinger (som Fylkesmannen har kommet med til Klokkergården) kan skape presedens andre steder i landet - det var vel ikke meningen?

 

Jeg ser ingen annen utgang av denne saken (som er en ny skamplett for Telemark) enn en beklagelse til Klokkerhuset fra Fylkesmannen samt at nye signaler tilflytes Klokkerhuset, slik at de ansatte kan gjøre jobben sin!

 

Besinner ikke den del nordmenn seg snart vil det ikke gå lenge før Naziflagget tillates av myndighetene. Det reageres sent og til dels ikke i det hele tatt når jøder i dag trakasseres i landet vårt og det er i dyp strid med Den norske grunnlov, se § 2!

Dette vil på litt lengre lang sikt ikke ramme jøder alene, men det er et signal om at destruktive krefter er sluppet løs i Norge i strid med vårt rettsfundament – det merker vi allerede!