Bergen er Norges hovedstad

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 07.08.06

 

Er det en internasjonalt godkjent stats rett å peke ut sin egen hovedstad? I følge en svar e-post fra NRK, til undertegnede, er det ikke en rett en slik stat har, fordi:

 

Undertegnede sendte følgende e-post til NrK 4.5.06:

 

”Klage til NrK
v/ Bernander

NrKs korrespondent Sunnanå sverter jødene slik jeg vurderer det, på kveldsnyhetene i går kl 23.00. Der fikk man høre at Tel Aviv var Israels hovedstad to ganger. Er dette riktig? Det minner meg om propaganda fra muslimske fundamentalister, men det er vel ikke NrKs offisielle program?”

 

Som svar på dette skriver NRK:

 

”Takk for henvendelsen.

Først og fremst: NRK og NRKs nyhetsreportere har ikke som hensikt å sverte noen som helst, ei helle drive propaganda på noen som helst måte.

NRKs nyhetsredaksjonen har besluttet å følge samme norm som det offisielle Norge, der Tel Aviv anses som Israels hovedstad. (red. understrek.)

Din tilbakemelding er imidlertid notert og videreformidlet til nyhetsredaksjonen.

Med vennlig hilsen, NRK www.nrk.no, Markeds- og kommunikasjonsavd, Publikumsservice, Ann Marita Dambråten, Informasjonskonsulent

Post: 8608 Mo i Rana, Tlf: 815 65 900 Fax: 75 12 27 77, mailto: info@nrk.no

 

 

NRK vet nok like så godt som en israeler at Jerusalem har vært jødenes hovedstad i over 3000 år, siden kong David. Regner også med at dette er kjent inn i de norske regjeringskontorer, for der har man jo folk med høy akademisk utdannelse som kan lese sin historie, en historie som entydig peker på Jerusalem som hovedstad i nevnte landområde.

Det ville nok blitt rabalder i ”Oslogryta” om Sverige anså Bergen som Norges hovedstad, ut i fra en politisk vurdering?

 

Det anbefales å skaffe seg DVDen “Mediemakt”. Den gjennomgår NRKs dekning av Libanonkrigen – og der fratas statskanalen det som måtte være av objektiv dekning av Libanonkrigen i 1982. Odd Karsten Tveit var den toneangivende utenriksreporter for NRK den gang i Midt-Østen. Videoen er på 60 minutter og full av dokumentasjon. Det er altså intet nytt under solen når det gjelder NRKs dekning av Midt-Østen og en kan spørre seg om ikke det heller er regelen en unntaket at reportere i Midt-Østen trues på livet av islamister til å gjengi ”arabiske nyheter”, slik vi fikk bekreftet mht CNN for få dager siden?