HiA kan overta for Gimlekollen?

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no15.10.05

Det er F.V. i dag den 14.10.05 som slår opp denne krigsoverskriften. De har snakket med Utdanningsministerens info. sjef E. Knudsen som ”ikke aviser at HiA kan overta både journalistutdanning og pengene til Gimlekollen”. Dette kan skje om Gimlekollen velger å legge ned utdanningen som følge av dette (krisen), sier Knudsen.

Det er HiA som står og tripper etter det kristenfolket har bygd opp: ”Hvis Mediehøgskolen velger å kjøre saken så langt at NRK og Fædrelandsvennen ikke vil ta imot studenter i praksis, at lærere slutter og at studenter ikke vil være der, kan det bli krise. Da er det viktig at HiA har en strategi for å overta, sier Erling Valvik, leder i Cultiva. Han mener journalistutdanningen er så viktig for landsdelen at Sørlandet ikke må miste den.” Så vet vi det. Nå synes det i alle fall ut som om de ikke har tenkt å ta over hele eiendommen også. De har vel forstått at ikke det går etter norsk juss.

Vi har engasjert oss i Gimlekollsaken – alene fordi det gjelder viktige prinsipper for det kristne skole-Norge! Lykkes de her kan man bruke denne ”modellen” på en eller annen måte mot de fleste av fag- og allmenndannende skoler kristenfolket har bygd opp. Overtagelsen av Oslo kristne lærerskole i 1948 forteller hva man er troende til. Man har også sett hva de gjorde i Etiopia etter den marxistiske revolusjonen 12. sep. 1974!  Og vi fortsetter å skrive om den fordi dette lukter av gammel marxistisk strategi. Vi siterte over deres ”ønsketenkning” at det ”kan bli krise.” Oppsummeringen og samtidighet i dette stormløpet mot Gimlekollen minner farlig om det man i marxismen kaller ”krise og krisemaksimering”. Slik kan man rive ned og overta. Da skjønner man også hva slags krefter man står overfor i Norge i dag i samfunnet av media og politikk.                          

Derfor anbefaler vi våre leser å lese artiklene under i sammenheng – og de vil se at det danner seg et bilde av motstanden og alvoret i det som bør mane til alvorlig ettertanke og motangrep med de rette åndelige og praktiske midler.  Makta over kunnskapsformidlingen og oppdragelsen av alle fra barn til voksne må disse kreftene ikke bli alene – for stakkars Norge da.

NLM bør - (ikke)eie Mediehøgskolen

Misjonsbasen Norge går under - hva med u-landa?

Friskolene og AP-makt

 

(Artikklene kan søkes opp på tittel i www.Kommentar-Avisa.no om linkene ikke skulle fungere på alle PCer.)