Aril Edvardsen – Europas kommende forfører?

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.kommentar-avisa.no28.03.05

 

Aril Edvardsen taler i Europarådet forteller Agder 21.3.-05. Og videre skriver de:

”Det er nok for muslimer å tro på Jesus uten omvendelse”. Han skal ”diskutere religionens rolle i det moderne samfunn. Det viktige møtet finner sted i Strasbourg i Frankrike torsdag den 28. april. Edvardsen deltar sammen med stortingsrepresentant Elsa Skarbøvik (Kr.F.) som Norges representant i Europarådet (og gruppen Europeean People`s Party”. De skriver videre: ”Verdensevangelisten taler om hvordan kristne og muslimer kan leve fredelig sammen.” De forteller at i fjor ble det holdt en tilsvarende konferanse i Europarådet, men da med en katolsk leder fra Roma som representant for de kristne. Edvardsen skal holde foredrag sammen med en kjent muslimsk leder som også skal holde foredrag. Agder understreker til slutt at ”verdensevangelisten fra Kvinesdal har de seneste årene spilt en aktiv rolle i flere konfliktområder” rundt i verden.

 

Gjennom mange år har mange påpekt det stadig stigende læreavvik på sentrale deler av kristentroen hos Aril Edvarden. Bl.a. var det han som introduserte herlighetsteologer som Haigen m.fl. På sin ”ville flukt uti de store villfarelser” har han så fortsatt med sin tilnærming til store evangeliseringskampanjer rundt i verden hvor han viser en uhyggelig tilpassnings-religion fra talerstolen. Bl.a. forteller man at han tar med seg Koranen på talerstolen i muslimske land og forkynner Jesus ut fra deres fortelling om han der. For flere år siden har han så vidt vi har observert – ut fra den språklige sammenheng mellom et av Guds navn og Allah – hevdet at Gud og Allah er den samme. Dette er tilbakevist av mange også språkeksperter og AKF har utgitt en egen brosjyre om saken med solid argumentasjon som blankt avviser slike spekulasjoner, men Edvardsen bare fortsetter sin uhyggelige ferd og nå inn i et Europa som prøver å få godkjent det kristendomstomme Konventet (”EUs Grunnlov”).

Med disse læreavvikene i bunnen inviteres han til en synkretistisk (religionsblanding) samling i hjerte av Europa og maktens sentrum for å bidra til samrøre mellom muslimer, katolikker og han som en representant for kristne.

Det er all grunn til å holde nøye øye med en slik – etter vår vurdering   populistisk religionsblander av verdensklasse og hva han videre kan utvikle seg til.