"Vitenskapen" skjelver for Skapelsen

 

Av Jørgen Høgetveit

Det har vært en stor opplevelse å få se inn i de bibeltro websider som man finner ute i verden, gjennom en rekke adresser - IT-adresser - som vi tidligere har offentliggjort i flere sammenhenger. På www.ikrist.com har det også dukket opp adskillige informerende artikler fra utlandet som en vil tro har blitt til stor nytte for studerende ungdom som blir utsatt for den iskalde hedenske vind fra de mange undervisningsinstitusjoner rundt om i Norge - hvor man nesten ikke møter alternative synsmåter.

Interessant er det også å merke seg den nesten hysteriske nidkjærhet som man prøver å bekjempe kreasjonistene med både her i landet og i utlandet. Kort nevner en boken som ble skrevet av vel utrustede kreasjonister. En bok som ga en alternativ tolking - bibelske synspunkt - på hvordan "Great Canyon" var skapt. Jeg har nettopp fått tak i en meget interessant video om St Helen. Filmen viser hvordan slike landskapsrivende og byggende krefter kan skje uhyre hurtig. Og Syndefloden kan ha forårsaket "Great Canyon". Men når de skriver dette i en bok og prøver å selge den ved inngangen til disse enorme formasjonene kommer reaksjonene. Boken er utstilt sammen med et overveldende flertall av den motsatte litteratur - likevel hyler den vitenskapelige verden opp, og forlanger boken fjernet fordi den kan føre folk på avveier. For så vidt et trist tegn, men samtidig et godt signal om at man er i ferd med å rive dem ut av sin søvn.

Men det var ikke dette jeg hadde tenkt å konsentrere meg om i denne artikkelen, men heller lederen i siste nummer av "Creation" som jeg så vidt nevnte i min forrige artikkel. De har en rekke interessante artikler som er kort omtalt i www.kommentar-avisa.no under Answer in Genesis. "Her slår de fast at ut fra gammel rabbinsk tenkemåte om GT betyr dag en dag a 24 t. og at jorden er ung, på vei mot 6000 år. De har rikholdige drøftinger på denne saken og begrepet "yom". En annen artikkel har bl.a. overskriften "New evidence (bevis) for a young earth.". Denne artikkelen dreier seg bl.a. om "A young age for `ancient` granites", altså alderen til den "millioner år gamle granitt" som de nå omtaler med "Nye bevis for en ung jord.".

Men så til lederen og spetakkelet med bl.a. et av USA`s og verdens mest velrenommerte vitenskapelig tidsskrift. De skriver på s. 6: "Kreasjonistbevegelsen begynner å få en kraftig og stor effekt på vestlig kultur, mer enn mange folk tenker over. Hvorfor skulle ellers noen evolusjonister være så militant opptatt av hva som foregår? Til og med større vitenskapelige tidsskrift angriper nå rutinemessig kreasjonistene; som for eks. Scientific American og deres "15 svar på kreasjonist nonsens". "Uheldigvis" stiger skepsisen mot evolusjonismen mer enn man skulle trodd." "Dette nummer av Creation viser igjen at Bibelen gir oss den beste forklaringen for opprinnelsen av menneskeheten og universet. Faktum er at de vitenskapelige bevis mer og mer undergraver utviklingsteorien." Så lister de opp de aktuelle artiklene i dette nummer som virkelig er meget nyttige og konkluderer: "Materialet i dette nummer vil styrke din tro og gi relevant ammunisjon til å dele med venner, arbeidskamerater og våre kjære."

Du finner Creationhttp://www.answersingenesis.org/creation .