Verden (FN) og Israel (jødene)

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit

 

Vi lever i en underlig tidshusholdning og kan lese i profeten Sakarias 12, 1-3:

«Dette utsagn er Herrens ord om Israel. Så sier Herren, som utspente himmelen og grunnfestet jorden og dannet menneskets ånd i hans indre: 2 Se, jeg gjør Jerusalem til en tumleskål for alle folkene rundt omkring; også over Juda skal det gå ut når Jerusalem blir kringsatt. 3 Og det skal skje på den dag at jeg vil gjøre Jerusalem til en sten å løfte på for alle folkene; alle som løfter på den, skal såre sig selv. Ja, alle jordens hedningefolk skal samle sig mot det.»

 

Alle jordens hedningefolk står det å lese og det skjer! Gud har også, i tillegg til Jerusalem, gitt jødene helt konkrete geografiske løfter om landområder.

 

Guds landløfter til jødene i Israel

Fra fjellet Elon More ved Sikem (825 m.o.h., midt i kjernen av det noen feil kaller «Vestbredden») der Abram av Gud fikk  landløftene til Israel, skuer vi utover store deler av landområdene omtalt i bl.a. 1. Mosebok 12,1-7. Løftene gjelder den dag i dag og vi vet hva som står i 1. Mosebok om hva som skal skje med de som ikke vil velsigne Israel (se1. Mos. 12,1-3.), de vil komme under Herrens forbannelse. Herren har tiltenkt araberne å bo østenfor sine brødre, står det å lese i Bibelen - der har de sitt landløfte.

 

Hykleriet i Camp David

Sommeren 2001 i Camp David nektet araberen Arafat å gå med på en svært vidtrekkende avtale fremlagt av bl.a. Israels daværende Statsminister Barak. Araberen Arafat sa nei - og de som ville skjønne det forsto at grunnen var at araberverdenen vil ha hele Israel for å få til den endelige løsningen som Hitler kalte det i sin tid.

Lurer du på hvorfor det er problemer med troende muslimer i India, Indonesia, Afganistan, Afrika, hele Midtøsten, USA, Norge m.m.flere steder? Kjernen er den muslimske religiøse tanke om at enten er du muslim eller så tilhører du de vantro og har dermed plassert deg selv i krigens hus som Koranen lærer, vi ser det i praksis.

 

FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd vedtok for ikke så lenge siden, med konsensus, at det skal etableres en ny palestinarabisk stat i Midtøsten (innen for grensen av Israel, i følge Bibelsk terminologi). Sikkerhetsrådet var på den tiden ledet av Norge, da vedtaket ble fattet. Hva vil skje med velsignelsen og forbannelsen i 1. Mosebok 12,1-3 og Sakarias 12,1-3 for Norge? Jeg er redd at om vi ikke omvender oss her i landet, vil vi, selv med en KrF statsminister som støtter denne politikk – få merke hvem Gud er. Gud forhandler ikke med sitt Ord gitt oss i Bibelen!

 

Det 1000 årige fredsriket

De kjente linjene fra profeten Mika kapittel 4 vers 3, som står på FN bygningen i New York om at det skal komme en tid da "- de skal smi sine sverd om til hakker og sine spyd til vingårdskniver; folkene skal ikke lenger løfte sverd mot hverandre og ikke mere lære å føre krig,", er på FN bygningen sterkt sensurert. Linjene fra Bibelen innebærer en fredsperiode man ønsker seg, men FN (verden) har utelatt Herren fra sitatet og da blir det ikke fred.

Slik lyder Bibel stedet i sin fulle bredde: «1 Men det skal skje i de siste dager, da skal fjellet der Herrens hus står, være grunnfestet på toppen av fjellene, og høyt hevet skal det være over alle høyder; og folkeslag skal strømme op på det. 2 Og mange hedningefolk skal gå avsted og si: Kom, la oss gå op til Herrens berg og til Jakobs Guds hus, så han kan lære oss sine veier, og vi ferdes på hans stier! For fra Sion skal lov utgå, og Herrens ord fra Jerusalem. 3 Og han skal dømme mellom mange folkeslag og skifte rett for veldige hedningefolk helt til de fjerneste land, og de skal smi sine sverd om til hakker og sine spyd til vingårdskniver; folkene skal ikke lenger løfte sverd mot hverandre og ikke mere lære å føre krig, 4 men de skal sitte hver under sitt vintre og sitt fikentre, og ingen skal skremme dem; for Herrens, hærskarenes Guds munn har talt.»

Da skal, om de lever, Koffi Annan, George Bush, Kjell Magne Bondevik og Terje Rød Larsen måtte vende seg til Herrens Ord fra Jerusalem, hovedstaden i Israel, for å få greie på hva rett er.

Men før den tiden ønsker ikke vi i Norge å komme under Sharia lovgivning (muslimsk lov, utøvd av Imamer) like lite som jødene vil det, for da er det slutt på demokratiet - det vet også jødene - som besitter det eneste demokratiet i Midtøsten. Det folk som Guds Ord ble betrodd - det er ikke rart de er under bombardement med våpen og ord - man håper å ramme Gud selv. Da er man på kollisjonskurs med vår Skaper og frelser.

Det blir interessant å følge med i Guds oppgjør med verden og dessverre Norge i tiden fremover. De som ber bør huske på Norge og Israel!