J. Uppstad og nyttige idioter

 

 

Av Jørgen Høgetveit

 

Fædrelandsvennen  gir J.Uppstad oppslag den 25.02. d.å. hvor han får lire av seg en rekke ukvemsord som mer viser hva som bor i han enn hva han mener bor i oss - med sine manglende fakta og argumenter  -  der han overøser Kåre Kristiansen, I.Telhaug,

O. Nomeland, S. Utsogn og undertegnede med: forherdede israelsvenner, nyttige idioter, nesgrus lojalitet, fanatikere, bruk av Goebbels "sjofle metoder", demagogens språkbruk redusert til et "gjerde", osv i samme stil.

Ved gjerde kommer anførselstegn inn for første gang - så da må en vel regne med at idiot m.fl. er det det er etter definisjonen: folk med IQ under 60.  Man fristes til å sitere biskop A. Johsons trøstefulle ord til en prestekollega som var uthengt i Dagbladets Dusteforbund:

Ja, så har heller ikke du levd ditt liv forgjeves. Til Uppstads sikkert udelte glede kan jeg ytterligere nevne at i alle fall jeg deler den ære - antagelig samen med flere av oss. Det er år siden jeg lot meg informere av den etter min mening lite opplyste og manipulerende Akersgata - bortsett fra "den gamle tante" nå flyttet  - og dets mange avlegger rundt om i Norge.

 

Da er annen internasjonal presse fra flere kontinent adskillige hakk bedre - hvor man i alle fall gjør et forsøk på å framskaffe fakta - og skille mellom fakta og vurderinger. Denne journalismens grunnregl har de radikale (70% av norske journalister) stort sett forlatt for mange år siden. Jeg registrerer bare med en viss oppgitthet at herr Uppstad fortsetter å feste den største tillit til deres ideologiske ensidighet - som tydeligvis også utstyrer han med hans delikate språkbruk. Men han om det!

 

Mine opplevelser fra lengre opphold i revolusjonære land - har lært meg å lese bredt og dobbel- eller trippelsjekke opplysningene før de fordøyes - særlig når emosjonene kommer i kok og ensidig fordømmelse øker i styrke. Det bedehusmiljø han taler stygt om - antar jeg at J.U. har minimal kjennskap til. Slik jeg kjenner det fra utallige misjonshjem så er deres orientering global - med vidt og langt utsyn - i motsetning til div. heimføringer som skuer "kort og trangt". 

Men Uppstads tvilsomme spøker til side - som for øvrig ligger solid innefor straffelovens bestemmelser for injurier - siden jeg antar at han vil ha de største problemer med å bevise at vår IQ ligger på idiotnivå.

Med hensyn til "muren" og gjerdet så er det altså et faktum at det jødene har satt opp er et gjerde over adskillig titals mil. Kun 2-5% av dette er mur. Muren dekker der jødiske veier og hus som blir direkte beskutt av araberne.

 

Og så noen ord om jødenes "okkupasjon" av arabisk land. Nå er det et faktum at Judea og Samaria (Vestbredden) er gammelt mandatområde som jødene inntok under angrepskrig. Okkupasjon kan kun foregå når en stat invaderer og okkuperer en annen stats territorium. Det har ikke skjedd her - ergo foreligger det ingen okkupasjon. I byen Camp David fikk Arafat tilbud om en avtale om en del av Jerusalem og største delen av "Vestbredden" - men sa nei takk. Ingen avtale - ingen okkupasjon på annen stats grunn.

 

J.U.s  kraftige tro på FN burde hatt seg en runde i "vaskemaskinen" til Arnulf Øverland når han omtaler FN - som "samvittighetsvaskeriet FN". FN består av 60% totalitære stater – en stor del muslimske. Syria leder Sikkerhetsrådet - og Gaddafi var nylig leder av "Menneskerettskommisjonen"! Nydelige greier spør du meg.

Nei, antisemittismens fremvokster i Europa og Norge ligger nok på et helt annet plan enn jødenes selvforsvar. Den ligger i Gudshat, og ideologier som er fylt opp av samme hat - og som igjen og igjen har stukket hodet opp i europeisk historie - og gir seg de grusomste utslag - bl.a. forsøk på utryddelse av et helt folk. Norges nektelse av den lille jødiske rest av norske statsborgere som ble nektet hjemtransport med de "hvite busser" - hvorav psykiater Leo Eitinger var en av dem er et trist minne. Vi sendte ca. halvparten (742) av våre jøder til utslettelse og nektet resten transport tilbake!! Danskene hadde og har en helt annen oppførsel både da og delvis nå. Hvorfor?

 

Hadde man på radikalt hold virkelig engstet seg for region- og verdensfreden - hadde man sørget for et helt annet forhold til fakta, rettmessige vurderinger som kunne fremskaffe rettferdighet. Det gjør man ikke. Hvorfor?

Jeg har det herlige håp - at en dag så kommer Han som i flg. Skriften - skal dømme rettferdig mellom folkene. Da blir det fred. Ikke før. I mellom tiden må man ikke oppføre seg slik mot jødene som en svensk toppolitikere sa: Når en jøde forsvarer seg er han brutal og voldelig. Forsvarer han seg ikke - er han feig! Uansett - slaktes og ofres skal han under skinn av rettferdighet!

 

Evje den 25.02.2004