The passion of The Christ og endetiden
 
- og den nye himmel og den nye jord

 

Av Lars-Arne Høgetveit


Om kort tid skal etter planen ”The passion of The Christ” vises på norske kinoer. I den forbindelse er det med interesse man for noen uker siden registrerte en ingress i The Jerusalem Post, der de spør seg om ikke filmen "The passion of The Christ", laget av en katolikk, har som hovedmål å sette inn en kile til splittelse mellom hedningekristne og jøder. Dette kan altså være hovedmålet med filmen. Sett i en endetidssammenheng er dette ikke utenkelig, men tvert om meget sannsynlig når man sammenstiller filmens mange signaler som også NRK.no forteller om: NRK.no meldte, fritt gjengitt, den 7.2.2004 at Mel Gibson mener han ble ledet av Den Hellige Ånd da han laget sin kontroversielle film om Jesu liv. Gibson gikk til messe hver dag under filminnspillingen for å være "ren". De meldte videre at Mel Gibson, en engasjert katolikk, fortalte at det var så sterke krefter i sving på innspillingssettet til filmen "The passion of The Christ", at muslimer og agnostikere som arbeidet sammen med ham konverterte til katolisismen.

Det er grunn til å spørre seg om ikke disse ”krefter” var åndskrefter med liten å og ikke Den Hellige Ånd som var i funksjon, altså at filmen er innspiret av den onde selv. Den som kjenner den katolske lære vet at en bekjennende katolikk ikke har Jesus som Frelser, men tilber Maria og setter sin lit til henne som mellommann. Det er dermed kvalifisert avgudsdyrkelse og dermed er man i Djevelens vold – det er alvorlig!

Mel Gibson synes å være en meget skarp herremann og linjene i det han gjør virker meget veloverveid og bevisst, det gjør det hele enda verre. Og burde få bekjennende kristne til å se hvilke åndskrefter det her er snakk om.

 

Det er med interesse man registrerer at tidligere olje- og energiminister Kåre Kristiansen, i avisen Dagen for 20. mars 2004, oppfordrer mennesker til ikke å se denne filmen og ikke å spre den. Det er ennå noen som følger med på kulturfronten og der i gjennom kraftig advarer.
DAMARIS Norge synes, så vidt jeg kan se, ikke å ha særlige betenkeligheter til filmen. En organisasjon som vitterlig skal ha som mål å gi kristne en kulturforståelse ut i fra kristne grunnverdier. Solsvik i avisen Dagen skriver den 23. mars 2004 at han anbefaler folk å se denne filmen for å gjøre seg opp en mening og han skjønner dermed lite av: Verst er ”kultur” som kanskje ligger tett opp til sannheten, men ikke innehar Sannhet og som dermed er nesten lik og vanskelig å skille fra det ekte gull, spesielt når emosjonene settes i kok. Her bryter man inn på det alle viktigste for tid og evighet, men diverse kristne følger med tidsånden og så langt jeg kan bedømme befinner vi oss her langt inn i endetiden en tid da mange skal føres vill!

 

Matteus evangelium kapittel 25 vers 1-12 forklarer vår tid meget godt:

1 Da skal himlenes rike være å ligne med ti jomfruer som tok sine lamper og gikk ut for å møte brudgommen. 2 Men fem av dem var dårlige og fem kloke; 3 de dårlige tok sine lamper, men tok ikke olje med sig; 4 men de kloke tok olje i sine kanner sammen med lampene. 5 Men da brudgommen gav sig tid, slumret de alle inn og sov. 6 Men midt på natten lød der et rop: Se, brudgommen kommer! gå ham i møte! 7 Da våknet alle jomfruene og gjorde sine lamper i stand. 8 Men de dårlige sa til de kloke: Gi oss av eders olje! for våre lamper slukner. 9 Men de kloke svarte: Nei; det ville ikke bli nok både til oss og til eder; gå heller til kjøpmennene og kjøp til eder selv! 10 Men mens de gikk bort for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var rede, gikk inn med ham til bryllupet; og døren blev lukket. 11 Til sist kom da også de andre jomfruer og sa: Herre! herre! lukk opp for oss! 12 Men han svarte og sa: Sannelig sier jeg eder: Jeg kjenner eder ikke. 13 Våk derfor! for I vet ikke dagen eller timen.

 

Denne situasjonen er vi midt inne i i dag. Det at situasjonen tiltar virker ganske åpenbart for den som tror på Jesus Kristus, men la deg advare av Gud om du er på vei bort fra den smale sti for Gud vil deg Sannhet og Sannheten setter i frihet! Og ikke langt der fremme møter vi den virkelige Kristus (ikke den som presenteres i den omtalte film) i all evighet slik Johannes Åpenbaring skildrer det i kapittel 21 vers 1-5:

1 Og jeg så en ny himmel og en ny jord; for den første himmel og den første jord var veket bort, og havet er ikke mere. 2 Og jeg så den hellige stad, det nye Jerusalem, stige ned av himmelen fra Gud, gjort i stand som en brud som er prydet for sin brudgom. 3 Og jeg hørte en høy røst fra tronen si: Se, Guds bolig er hos menneskene, og han skal bo hos dem; og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem og være deres Gud; 4 og han skal tørke bort hver tåre av deres øyne, og døden skal ikke være mere, og ikke sorg og ikke skrik og ikke pine skal være mere; for de første ting er veket bort. 5 Og han som satt på tronen, sa: Se, jeg gjør alle ting nye. Og han sier til mig: Skriv! for disse ord er troverdige og sanne.

 

Se også Advarer mot filmen "The passion of The Christ"