Terror mot Europa og Norge?

Av Jørgen Høgetveit

Terror og blind vold kommer nå til Europa via Israel og angrep på ambassader i div. u-land. Det vel planlagte og gjennomførte attentat mot sentralbanestasjonen Atocha og flere togsett i Madrid - kostet 200 uskyldige menneskeliv samt rundt 1600 mer eller mindre hardt skadd - taler sitt tydelige språk. I tillegg har terroristene maktet å spre ødeleggende angst inn i store deler av Europa pluss angrepet våre demokratiske valg - selve kjernen i de frie samfunn. Hvorfor dette skjer - skal vi komme tilbake til avslutningsvis, men først en rask gjennomgang av hva som etter hvert har utkrystallisert seg i nasjonale og internasjonale media.

Planen og gjennomføringen

var gjort av eksperter. Det var gjennomført på 911 dager etter 9.11. altså dagen da Twin Towers ble rammet av flyene og raste sammen og USA gikk til motangrep like etter. Angrepet i Spania, Madrid var rettet mot et sentralt område med mye folk slik at det kunne gjøre mest mulig skade og spre mest mulig frykt. Atocha sentralbanestasjon og togene der var deres mål i rushtiden. Det ble nyttet 13 ryggsekker med 10 kg sprengstoff i hver samt tennsatser som kunne tennes fra avstand evt med mobiltelefon. En del tennsatser fant man igjen i en stjålen van litt utenfor området. Sprengladningene ble plassert i flere vogner i tre togsett. Det var planlagt at de skulle gå av samtidig og i stasjonsområdet. Et av togene var noen minutter forsinket og smalt 500 m utenfor området.

Enkelte media sier også at angrepet ble rettet mot Spania fordi det lå nærmest til Afrika - muslimsk land - og var det svakeste av de som er med i koalisjonen mot Irak. Det var også tilpasset valget i Spania for å underminere demokratiene i vesten.

M.a.o. et vel gjennomtenkt og gjennomført opplegg som ikke vanlige opprørere kunne iscenesette. Man skal huske på at enkelte av disse folkene - bl.a. Bin Laden er utdannet av CIA i USA da han ble rustet til krigen i Afghanistan (russerne) - samt at de er skruppelløs muslimer overgitt til sin uhyggelige religion. En videotape var etterlatt i en søppelcontainer og det ble varslet etterpå slik at media kunne finne den og få beskjed om at dette var Al Qaidas verk. Nå er det få som er i tvil om at det var de som stod bak og man frykter det som vil følge etter for resten av Europa og USA.

Resultat

ble over all forventning. Her fikk man drept 200 totalt uskyldige mennesker, skadet ca. 1600 og spredt angst og frykt - ikke bare i Spania - men over store deler av Vesten og verden. Man fikk ødelagt et demokratisk valg og antagelig overført makten til sosialistene som på forhånd hadde vært dumme nok til å love og trekke ut sine tropper - 1300 mann - fra Irak. Nå sier deres nye statsminister at han vil satse på FN. Og FN har ikke våpenmakt samt at det har en dominans av totalitære stater - 60%. Nylig hadde Syria formannsvervet i Sikkerhetsrådet og Gadaffi ledet menneskerettskommisjonen!! Dessuten svikter vel hele deres engasjement innen koalisjonen med USA, UK mfl. og svekker dermed hele trykket mot Irak og Afganistan og tilstøtende stater. Kanskje vil hele den globale politikken som Bush/Blair har trukket opp få et kraftig tilbakeslag. (Vi kommer tilbake til dette i en senere oversiktsartikkel). Så sårbare er altså demokratier. Nå samles Europa til antiterrormøte på fredag førstkommende, men hva skal de gjøre? Vi står overfor muslimske fanatikere, dyktige og som ikke skyr noe som helst for å nå sitt mål: islamisert verden. Og det man vil se blir enten en rå tilpassing til terroren som Frankrike og Tyskland har store tradisjoner for. (Vichyregjeringen 1940, og Tyskland som har en hyperradikal utenriksminister). Nå taler man videre om at Spania vender tilbake til "det gamle Europa" som forsvarsminister Rumsfeld benevnte de i forbindelse med Irak- invasjonen. Det er til syvende og sist den åndelige motstandskraft i et folk som vil avgjøre med hvilken makten man vil kunne reise seg mot barbariet.

Drap og politikk i Europa

De som nå slo til mot Madrid vurderer ikke midler og fører ikke en "human krig." Alle er skyldige i deres øyne om det er sivile eller militære. Foreløpig er de blitt stoppet i å bruke ABC-våpen. Saddam viste hva han var i stand til å gjøre med kjemiske våpen - og man kan frykte hva de har av biologiske våpen. Små stikkere av pakkepost med biologiske våpen har sirkulert, men uten å gjøre stor skade. Alt dette er rimelig ting som kan ha stor effekt - i alle fall for å spre frykt. Vi vet også at "dirty bombs" er på avveier. Større atomvåpen har de vært nære på å skaffe seg - samt bæreraketter som når Europa. Den dagen det skjer er grunnen til å frykte stor. Det er foreløpig stoppet av USA og England, men regjeringene skifter - og hva da? Hvis de makter å lamme folkene ved å spre frykt med sine mange rå vel planlagte angrep som i Spania og folkene velger inn den type politikere som er villig til å forhandle med barer som driver rå utpressing. Man undres om det nå vil finnes en sir W.S. Churchill og om han vil komme i posisjon tidsnok til å reise folkene mot dette nye barbariet?

Jeg minner videre om artikkelen i Norges Kommentar Avis som het: Utenriks: Israel raider - - s.1 i arkivet. Der lister vi hvor store styrker muslimene kan reise i de enkelte europeiske land om de ikke blir stoppet. Norge er også nevnt i den sammenheng. Har de midlene og et klart politisk mål - kommer dagen da de bruker dem, derom er det ingen grunn til tvil.

Leo Trotskij skrev om terrorisme i 1920: "Krig i likhet med revolusjon, er grunnlagt på skrekk. En seierrik krig ødelegger bare en ubetydelig del av den beseirende hær, men skremmer resten og knekker deres vilje. Den røde terror dreper individer og setter skrekk i tusener." Aft. 12.2. Det er det vi ser utspille seg nå.

Det begynte med intifadaen. Så fikk vi en rekke angrep ved forskjellige ambassader etc. i u-land - og nå finner man tiden moden for å prøve seg direkte på Europa. Da spørs det om det er mot og kraft i de gamle folk som har gjennomlevd så mange kriger - men som har seget så dypt. Muslimene lover oss mer. Deres talsmann i Europa sier følgende: "Dette er vår reaksjon på forbrytelsene dere har gjort dere skyldig i over hele verden, og spesielt i Irak og Afgahnistan. Med Allahs hjelp vil det komme mer" - og fortsetter at vi kan vente langt større angrep som er et eks på hva profeten Mohammed har sagt. Hvis dere ikke stanser urettferdigheten, vil mer blod flyte. Disse angrepene er små sammenlignet med hva som kan ventes av det dere kaller terrorisme, lyder den avsluttende advarselen på videotapen" (NTP-AFP-Reuters)

Gjengjeldelsens time

synes nå å slå også mot vårt kontinent. Lenge har vi latt barnet i mors liv drepes og ugudelig- heten bre seg. Israel har vi latt slite med selvmordsbombere og stort sett ikke hatt noe annet til overs for dem - enn kritikk og forslag som kunne gjøre dem enda mer utsatt. Samtidig har vi - store deler av Europa - Norge ikke unntatt - støttet Arafat (Barabas) og hans mordergjeng. Det er en ubrytelig sannhet at Gud prøver nasjonene i forhold til sitt folk om vi tror det eller ei.

Summen av frafallet fra den eneste, levende og sanne Gud og alt det vi deretter har foretatt oss - lover ikke godt for Europa - heller ikke Norge. Nå må det megen bønn til om vekkelse og omvendelse til av Guds folk.

 

Får jeg helt til slutt lov til å minne om diktet:

Lysene slukkes

nå over Europa

Lysene slukkes nå over Europa,

ød`lagt til grunnen - rettferdighets verk.

Sprengt er nå freden - bygget av troen

murer av samhold som gjorde den sterk.

Bibelens budskap er plukket i stykker,

innbilsk, hovmodig av menneskemakt,

Barna får stener og døende giften,

borte er brødet og vintreets saft.

 

Vend da tilbake ò arme fortapte,

vend dog tilbake til Fredsfyrstens hus

det som Han skapte - den evige bolig,

full av forsoning og lovsangens brus.

Kanskje skal lyset flamme her nordfra

himmelens nordlys i natten gir tro,

at det fra himlen -og kampen kan komme,

lys fra det høye som sjelen gir ro.*

 

Koklebygda april 2000

Skrevet til stormøte i Alta

til støtte til Lyngmo og Thorsen