Tap igjen i USA for NRK; Aftenposten m.fl.?

 

 

 

Av Jørgen Høgetveit

 

Valgkampen i USA som norske mediaer har bedrevet i lengre tid - kunne mest få en til å tro at det gjaldt et norsk valg, eller i det minste at vi bestemte hva amerikanerne skulle velge. Og var det opp til mediemakten - skulle selvsagt demokratene seire - for de mener omtrent det samme som mediamakta i Norge. Amerikanerne - særlig republikanerne er folk som tror at Gud skapte på seks vanlige dager og at jorden er ung og skapt av Gud. Dette drasser de med seg inn i styringen av skaperverket inkludert menneskenes verden. Aldeles forferdelig i flg. mediamakten - for etter opplysningstiden er vi et opplyst folk som stoler på vår egen fornuft og styrer etter den. NRK kulturkanal opplyst for øvrig i dag morges at  engelen trodde man ikke på etter ca. 1600. Guds Ord og Hans vilje får man i beste fall bare tåle som en ren privat affære hvor underlig det enn høres ut - men innblandingen i styringen av staten - slik at det får konsekvenser for våre liv skal man ha seg frabedt.

 

Disse republikanerne de er så kristent konservative at de endatil ikke vil godkjenne homofili og kjemper for det bibelske og tradisjonell ekteskap og familieliv. De er til og med mot drap av fosteret i mors liv. Vi er jo kommet så mye lenger - så derfor må jo de som mener som oss vinne dette valget. Vi hjelper i alle fall til så godt vi kan - og sikrer oss at den norske befolkning er enig med oss og demokratene som vil ha både homofili, kjønnsnøytral ekteskapslovgivning og drap av fosteret lovgitt og lovlig. 

 

Utenrikspolitisk skal de ikke drive på med denne "ene-gangen" på sine egne veier. De har jo en forferdelig makt, en makt vi gjerne skulle kunne påvirke - og i det minste skulle de i allefall samarbeide med oss og Europa. Stoltenberg kommenterer det slik at hvis nå Busch vinner og fortsetter sin alenegang - så vil det føre Norge inn i et nærmere og bedre samarbeid med Europa og styrking av EU. Hans ønskedrøm og en dårlig skjult trussel!

 

USA`s enegang er ekstra forferdelig fordi de ikke vil gå med FN som er Norges linje - kommenterer statsminister Bondevik! Tenk det. Gå med FN i likt og ulikt - en forsamling hvor over 60% er land med totalitære regimer - og så skulle man blindt følge dem for å sikre de små nasjoner. De små nasjoner sikres kun ved å holde seg til sannheten - og la feighet og taktikkeri fare - samt ta vare på sin gene nasjon med familieliv, matproduksjon og et skikkelig forsvar. Det mest er på nedtur i Norge i dag.

 

Særlig ille er det at USA gikk inn i Iraq og nå sitter de i "hengemyra" etter å ha fjernet en av verdens verste despoter og igjen ofret store ressurser og mange unge menn for å skaffe oss en tryggere verden, samt forsynt Norge for milliarder av dollar til et forsvar mot en sterkt ekspansiv russermakt gjennom mange år i den kalde krigen.

 

Og så ynkes de over amerikanerne som nå er et "dypt splittet folk" i to leirer. Ja, man kan jo håpe - i et Norge hvor man virkelig er splittet bl.a. ved gjentatt NEI til EU - som den samme gjengen ikke respekterer - men fortsetter å male og male for å få sin vilje gjennom.

 

Men man kan jo håpe - antyder Per Egil Hegge i Aftenposten til en morgenkommentar i NRK. Som man vil huske gikk Aftenposten på lederplass inn for katolikken Kerry riktig på linje med sine europeiske perspektiver og Israelmotstand. Nå synes Hegge håpefullt å antyde at de neste fire år til Busch i Det hvite hus kan bli som Nixons og Clintons. Hyggelige håp for en av våre viktigste allierte - spør du meg.

 

Ja, ja - dette synes ikke å bli noe godt valg for Norge - neste uansett hvordan det går. Uansett føler på et dyptfølt behov for å bringe USA vår takk og LYKKE TIL!