Norden: Det nye kjønnsrollemønster. Ekteskapsdebatt i Sverige

 

Av Jørgen Høgetveit

"Nu avgjørs striden om àktenskapen" har Nya Dagen i Sverige som et av sine hovedoppslag 27.2.-04. De sier videre: "I neste uke fatter politikerne avgjørende vedtak i dette spørsmålet. Og det er ladet. Drøyt 26 000 underskrifter mot forslaget er kommet inn. Ikke siden barnepornografidebatten har jeg fått like mange reaksjoner, sier Inger Rene (m.) ordfører i lovutvalget."

Det fortelles videre at Riksdagen for en drøy uke siden godkjente "inseminering av lesbiske par. Dermed har et av hindrene for å si ja til kjønnsnøytrale ekteskap blitt ryddet unna.

Helt sikkert er det ikke at man vil få saken opp til endelig vedtak ennå. Reaksjonene gjør sitt. Kanskje vil de måtte "kalle inn folk til høring", men hun tror saken er godt nok opplyst. Inger Renè sitter med solide e-post bunker foran seg av reaksjoner. Hun teller dem ikke lenger, men måler i desimeter og cm. Reaksjonene gjør inntrykk sier hun.

Avslutningsvis opplyses at Venstre, Folkepartiet, Miljøpartiet og Centeren har gått inn for homoekteskap, mens Kristeligdemokratene sier nei. Moderaterne og sosialdemokraterne har enda ikke tatt stilling

I Norge har vi en litt annen vinkling på kampen for "den nye kjønnsrollemønster" som Likestillingsloven introduserte her i Norge i 1977/78. Det kan du få grundig informasjon om i neden forstående foredrag. Se under.

I USA har man hatt en mye grundigere og rettere forståelse av Gud som Skaper og opprettholder av livet. Over 60% tror på en bokstavelig forståelsen av 1. Mos- 1-11 med en kort alder på jorden og skapelse på 6 vanlige dager. Da er troenes første artikkel mye mer konkret til stede i landet og bevarer mot forråtnelse. Derfor har man også en president som i flg. Norge I Dag 25.2 sier: ”USAs president Georg W Bush kommer til å støtte en grunnlovsendring som vil føre til at homofile ekteskap blir forbudt, varslet Det hvite hus tirsdag. Presidenten ønsker med det å beskytte ekteskapets ukrenkelighet, i følge talsmannen Scott McClellan,-

 

Norges Kommentar Avis Det står en kamp om "den nye kjønnsrollemønster" (Likestillingsloven -1978) mer eller mindre i hele den vestlige sivilisasjon. Før vi går videre viser vi til relaterte artikler i Norges Kommentar Avis:

  1. Biologiske tidsbombe.
  2. De åndelige søyler i Norge
  3. Livet og døden: homofili og demografi
  4. Organisasjonsfriheten i fare, likestillingsloven og kjønnsrollemønster
  5. Flerkoneri i Bibelen og Norge
  6. Mor i hjemmet
  7. Barneomsorg

Det er vesentlig for kampen at man ser alle disse utspillene i sammenheng om man skal kunne bekjempe dette på en riktig måte.

Særlig alvorlig blir denne kampen fordi dette i flg. Bibelen er Guds grunnleggende ordning for menneskelivet - fra før syndefallet. Men den er også avgjørende for om samfunnet skal overleve. Det vil du se av de andre artiklene.

Etter syndefallet ble endog forholdet innstrammet - og når Israelfolket avvek til andre kjønnsrelasjoner enn det Gud hadde forskrevet dem, kom dommen over folket mange ganger og på mange måter. Etter lovens første tre bud som handler om relasjonen til Gud, kommer det fjerde bud som understreker betydningen av å hedre sin far og sin mor - så skal det gå en vel og en skal lenge leve i landet. At den relasjonen blir holdt i heder og ære - sikrer selvsagt livet til foreldrene, men også etterslekta og dens framtid.

I Vesten har familien bestående av mor, far og barn vært den grunnleggende styrke i hundreder av år - og andre sivilisasjoner har også vist sin kraft nettopp ved å ta vare på familien.

Utviklingen og det kaos som nå sprer seg i land etter land - er et uhyggelig varsel om undergang for Vesten - og det triste er at det har kommet så langt som vi når ser det i Sverige - som lenge har vært beryktet for "svenskesynden."

Nå må det kjempes i bønn, undervisning og direkte konfrontasjoner for Guds vilje og gode ordning fra hjem til hjem - og oppover i alle forsamlinger i landet vårt - ellers er landet vårt redningsløst fortapt og med den også misjonsbasen Norge. Da forsvinner også "misjonens store sak" fra landet vårt som så mange har talt høyt om, men ikke forstått eller villet forstå rekkevidden av likestillingen som har sprengt seg fram i menighet og samfunn.

* * * *

For alle som vil sette seg grundig inn i den lovgivning som har ført fram til tingenes tilstand - det som har "modnet" fram i Norge de siste 20-30 årene kan få god hjelp til det ved å bestille foredraget "Nå må vi våkne. Familien, staten og nye lover." Det har de beste anbefalinger av cand theol Øyvind Andersen og foreligger nå i ny form på CD. Kr. 95,-. Manus i kopi kan man få for kr. 35,-. Dette gir deg den grunnleggende forståelsen av ideologien, taktikk og handlemåten som har ført fram til dagens forferdelige situasjon. Skal du delta i striden i bønn og arbeid må du vite hva som skjer og hvorfor!