Akersgata” innrømmer:

Norge I dag 15.4.2004 ved Raymond Haslien skriver to korte artikler den første om at:

"Dagbladet vedgår kampanjejournalistikk

"Dagbladet har drevet kampanjejournalistikk knyttet til viktige verdispørsmål i 135 år. Det er grunnlaget for vår eksistens og for de fleste medienes eksistens i den vestlige verden", skriver sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet.

I dagens utgave av Dagbladet forsvarer sjefsredaktøren seg mot KrF-leder Dagfinn Høybråtens beskyldninger om at Dagbladet fører kampanjejournalistikk og hets når avisa kaster seg inn i verdispørsmål.

"Han (Dagfinn Høybråten) liker ikke at vi gjør jobben vår", hevder Dagbladredaktøren, som skriver;

"Det kan da ikke være overraskende for Høybråten eller noen andre at Dagbladet utfordrer KrFs religiøst funderte holdninger i bioteknologidebatten som bygger på at man ikke skal tukle med det de kristne kaller skaperverket. Eller at Dagbladet vil være på vakt mot at KrF skal få gjennomslag for å begrense kvinners rett til selv å bestemme om det skal utføres abort. At Høybråten og Bondevik kaller dette kampanjejournalistikk, bekymrer meg ikke så mye. Verre er det hvis de ikke ser at dette er verdidebatt i det praktiske liv."

Han skriver også at "kampanjejournalistikk ikke er et problem i norske medier i dag. Et større problem er at politikere og andre maktpersoner ikke er utsatt for tilstrekkelig kritisk og undersøkende journalistikk. Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold uttalte på sitt spissformulerte vis for noen dager siden at journalister "burde bruke knebeskyttere" fordi de kryper for ofte for makta."

"Det er ikke sant at det er pressen som alltid bestemmer dagsordenen. I dag har enhver sentral politiker også ambisjoner om å sette dagsordenen gjennom utspill og styrt informasjon. Det er like mange informasjonsrådgivere som journalister i Norge i dag," skriver sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet."

Norges Kommentar Avis

Denne direkte innrømmelsen fra Akersgata er oppsiktsvekkende. Det er første gang - så vidt en vet og forstår - at de selv har innrømt - det mange av oss har påstått - at Akersgata driver kulturkamp under dekke av journalistikk. Det er den direkte årsaken til at vi heller ikke har villet ha noe med denne pressa å gjøre. - for vi opplever den ikke som en journalistikk som bringer fram de viktigste nyheter, holder seg til de sentrale fakta og hele sannheten og skiller mellom vurderinger og fakta, men roter det alt sammen til en formidabel smørje av nettopp: kampanjejournalistikk. Da merker man "hensikten og blir forstemt." Og det er vel dette Akersgata etter hvert nå opplever konsekvensene av når opplagstallene synker år for år. Folket har fått nok - og NRK begynner å raljere med den fordummende pressen i "Hallo i uken". "Se artikkelen: "Media får smake egen lut". Se også "Akersgatas rasering av Norge." På s. 2 i Kommentar-Avisa.no. Andre oppslag som fikk god dekning i Dbl. Var for eks. "Trenger vi kristendommen i skolen?" av Cand philol. Bjørn Vassnes som ønsket mer tid til evolusjonslæren og eller genetikk og derfor konkluderte med: "Siden andre land greier seg fint uten kristendom i skolen, kunne jo dette være et sted å begynne." På lederplass skrev Dagbladet for en tid tilbake - så vidt jeg husker - at Bibelen var et eventyr, så man kan sannelig si at de driver kampanjejournalistikk der i gårde, men verre er at den etter vårt syn undergraver Norges vedtatt Grunnlov og i generasjoner har ført folket vårt fra ille til verre.

 

"Muslimer mener KRL-faget er en tvangstrøye

Det muslimske samfunnet i Rogaland vil starte privatskole i Stavanger fordi de mener KRL-faget er en tvangstrøye for muslimer.

Talsmann Saad Farooq Shehzad sier en muslimsk skole vil bli som andre kristne friskoler, med norsk læreplan, men med muslimsk tro i bunn, melder NRK Rogaland.

Fagsjef Eli Gundersen i Stavanger kommune ønsker at muslimske barn går i de kommunale skolene, og frykter at en egne skole for muslimer fører til mindre mangfold, melder NRK."

Norges Kommentar Avis

Hadde man holdt fast på den gamle ordningen med et skikkelig kristendomsfag i den offentlige skolen, og retten til fritak for de som hadde en annen tro, hadde alt ordnet seg greitt. Da hadde man også holdt seg Grunnloven etterrettelig og respektert ordlyden:

" § 2. Den evangelisk-lutterske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende sig til den, ere forpligtede til at opdrage sine Børn i samme." Barna hører foreldrene til og slik ordnet man den rette frihet og orden - samtidig som en fastholdt det verdifundament som den norske stat skal ha i flg. Grunnloven. Og så sent som i 1951 sa prof. Robbestad ved MF at det særegne med Den norske stat var at den var konfesjonsbundet. Nå fornekter man det meste - i kraftig Grunnlovsbrudd - og ender opp med å bryte opp enhetsskolen og lage en masse celler av forskjellige religioner og verdifundament under store grupperinger av den norske befolkning.

Skjønner de egentlig hva de gjør når de åpner opp for slike ting i sin flukt bort fra Gud!?