Demokrati i de kristne organisasjonene

 

Av  Per Ola Hovd

 

I den senere tid ser vi at staten har fremmet krav om at barn og ungdom under 18 år skal få stemmerett i de kristne organisasjonene. Dette settes som betingelse for at staten skal betale ut tilskudd til barne- og ungdomsarbeidet. Kravet formuleres som ”demokratisk rett til medbestemmelse.” Slike krav har ingen stat lov til å stille til trossamfunn.

 

Med basis i den evangelisk-lutherske lære, fikk vi med Grunnloven trosfrihet, talefrihet og organisasjonsfrihet. Slik ble Norge et demokrati. Det betyr at mindretallet fikk ubrytelige rettigheter på det kulturelle og åndelige område. Når da dagens politikere slik griper inn i frie kristne organisasjoner, forgriper de seg på demokratiets grunnfjell. For uten kristne som vil kjempe for demokratiet, vil frihetene forsvinne en etter en. For sanne demokratier finnes kun der Guds Ord har fotfeste i sjelene.

 

Det vi ser er at staten, spesielt initiert fra Ap, forsøker å bruke ordet DEMOKRATI på en ny måte. I frekkhet kaller de seg til og med sosialdemokrater. Men det de vil fram til er at det er makta som rår. Dette er naturlig når det gjelder bygging av veier og flyplasser, men bruker staten rå makt i samvittighetsspørsmål, kaller vi dette styresett for flertallsdiktatur.

 

Dette diktaturiske styresett var grunnlaget for den østtyske stat DDR (den tyske demokratiske republikk). Vi ser derfor hva Ap`s mål er: En diktaturstat uten samvittighetsfrihet, og der begrepet demokrati innholdsmessig endres. Vi ber derfor staten holde fingrene fra fatet. La oss som et sant demokrati fortsatt beholde trosfrihet, talefrihet og organisasjonsfrihet i Norge. Som kristne må vi kjempe for det, slik at våre barn og videre generasjoner kan få oppleve å drive frie organisasjoner i framtida.

 

En annen sak er at organisasjonene godt kan klare seg uten disse statstilskudd. Det følger alltid betingelser med ”gaver” fra staten. En behersket honnør derfor til NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband) som så langt ikke har bøyd nakken for statens krav. Men med innføring av kvinnelig stemmerett i NLM i tankene, og de uredelige metoder som der ble avdekket fra ledelsen, regner vi med at opposisjonen ikke har gitt opp. Slik vil det bli når uomvendte sjeler får styringsansvar i organisasjonene. Når hjerteforholdet ikke er i orden, mangler troen på at ”..Guds Ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertets tanker og råd. Og ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger nakent og bart for hans øyne som vi skal stå til regnskap for.  ………….. La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, for at vi kan få miskunn, og finne nåde til hjelp i rette tid.” Hebr. 4, 12-16.  Derfor ser vi de mange sprelske påfunn som verserer. Mangel på åndelig liv kompenseres i rikelig monn med kroppslig aktivitet, slik også i NLM. Det er bare Jesus Kristus som gjennom sitt ord kan skape sann vekkelse. Da først vil mennesker kunne drive tilnærmet rett både åndelig og verdslig styring.