Biologisk tidsbombe: landbruksvitenskap inn i menneskelivet

 

Av sivil agr. Jørgen Høgetveit

For en god del år siden holdt undertegnede et foredrag en rekke steder i landet som het "Nå må vi våkne, Familien staten og nye lover." Det var i 1978-79. I den sammenheng sa jeg følgende: " Dødslinjen innføres nå for fullt i norsk lovverk. La det synke ned i oss med all sin gru. Når Folkeaksjonen mot selvbestemt abort sier: "Spørsmålet om selvbestemt abort, eksperimentering med kunstig liv, spedbarnsdrap og barmhjertighetsdrap har til felles en nedvurdering av det vergeløse menneskeliv." (V.L. 16.3.1978) så er det rett, og viser hvor denne utviklingen vil ende. Romerbrevet taler jo om det samme i kp. 1 v.23 og 25 når det tales om de som "byttet den uforgjengelige Guds herlighet mot et billede, en avbildning av et forgjengelig menneske og av fugler og av firføtte dyr og av krypdyr." Dette gjelder de som "byttet Guds sannhet bort mot løgn og æret og dyrket skapningen fremfor skapningen." Den dag kunnskapen om Gud, Hans bud og lover er borte fra vårt folk, er det ikke lenger store forskjellen mellom dyr og menneske, og mye av det vi kjenner fra biologien og landbruksforskning kan bli overført til menneskenes liv. Og det er ikke så rent lite, kan jeg som landbruksmann betro dere.

Da Rorviks bok om kloning av barn kom høsten 1978 og hadde tittelen "I sitt billede", ja, da slo det meg med en gang at kanskje har vi - eller skal vi oppleve dette bokstavelig at vi skaper "en avbildning av et forgjengelig menneske."

I 1969 kom det ut en "Kjempefakkel" på Gyldendal som het "Den biologiske tidsbombe". Bomben er i ferd med å eksplodere i menneskenes verden. Når kristne mennesker påpeker dette, sier våre øverste myndigheter: "Dette er det mest demagogiske jeg har hørt, og er det alvorlig ment av dem som står bak, er det usedvanlig intellektuelt uredelig." (Helsedirektør T. Mork i Aft. 15.3.1978) Ikke et reelt argument føres i marken for at Folkeaksjonen tar feil, for de finnes ikke. "Demagogisk, intellektuelt uredelig," hvem er det?" Så langt foredraget som altså er fra 1978-79.

Norges Kommentar Avis                                                                                                                                                       Med dette i mente skal det ikke for den noenlunde våkne leser være vanskelig å oppdage at utviklingen med stor fart og kraft går nettopp i den retning som jeg skisserte den gang. Hvorfor? Fordi man ikke trodde Bibelens ord om animaliseringen - dyrliggjøringen av menneskeånden og menneskebildet. Man forstod også lite av Bibelens konkrete og klare tale om "livets vei" og "dødens vei" for tid og evighet, slik vi finner den i hele Skriften. Det lød for fantastisk i en verden med stadig svakere forkynnelse - ja så svak var den av "Troens 1. artikkel" av Gud som skaper og praktiske veiviser gjennom livet - at man i 2003 - 2004 opplever å få avslørt at store deler av skaperteologien (1. Mos. kp. 1-11) ligger brakk i norsk forkynnelse langt inn i såkalte konservative kretser og vitenskapen tar den plass. Gudsfrykt er begynnelsen til visdom - Guds visdom. Når den er borte skjønner man hvorfor de europeiske nasjoner nå vakler på randen av demografisk og kulturelt, sivilisatorisk sammenbrudd. Det gjelder også Norge. Når Den norske kirke har forlatt hele sitt protestantiske læregrunnlag bit for bit - organisasjonene har fulgt etter - etter hvert som en fylte opp med ødelagte teologer - måtte åndssøylene i de nasjonale hus vike og det menneskelig hus rase sammen og begi seg inn i dyreriket.

Ødeleggelsen av familien - selve bildet på forholdet Gude menneske (Jesus brudgommen og menigheten, bruden) og alle de relasjonene ble igjen og igjen utsatt for rå angrep og møtte liten motstand - Guds visdom var ikke i menighetene. (bruden) Så raknet det til det vi ser i dag hvor man som i Noahs dage "tar til ekte og gir til ekte" - nærmest helt tumultative tilstander. I slike tilstander som "det nye kjønnsrollemønster" som var Likestillingslovens mål - følger oppløsningen og kaoset på vei til dyreriket av seg selv. Ondskapen fester grepet og det blir lite å stå imot med.

I forlengelsen av dette kommer så alle typer - som man før regnet for perversiteter - som fosterdrap, homoseksualitet, blodskap, bigami osv. osv. - nå praktiseres det og store deler av de toneangivende anser dette for "normalt" - og fullt akseptaptert i menighet og samfunn. I sporene av dette igjen kommer så en kraftig og økende aggresjon - som selvsagt kommer av at den dyriske Gamle Adam slippes løs drevet av onde anelser om undergang - nå vender seg mot dem som står i veien - som vi kan lese om angrepene på englene i Sodoma og Gomorra.

Og opp på banen kommer så vitenskapen fra landbruket - nå bruker man den kunnskapen mindre og mindre til det den var forsket fram for - nemlig å dyrke skaperverket slik at det fikk bærekraft for alt liv - nei - nå eksplodere "den biologisk tidsbombe" inn i den humane verden. Det er nok å nevne kloning av mennesker, kunstig inseminasjon som vi har drevet med i titalls år i dyreverdenen, etter hvert kartlegging av genmaterialet for i neste omgang å drive direkte menneskeavl. Muligheten er legio i manipulering av mennesket og livet når grensene mellom mennesket og dyr faller. Symptomatiske er det også at man dyrker de ville rovdyrene og ikke landbruket vi skal leve av. Hitler var i god gang med oppløsning av familien og menneskeavl - men ble stoppet av forsvarere av den vestlige sivilisasjons - men hva nå? Det virker som de fleste sover. Vitenskapens "store lys" godtas som det sanne lys - mens det leder oss inn i et sivilisatorisk mørke vi knapt har opplevd tidligere. Sir W.Churchill omtalte Hitlers dyriske rike i følgende vendinger: tiden ville bli dyster og desstod mørkere på grunn av deres "forkvaklede vitenskap."

Det eneste håp og trøst vi har er at vi enda har Ordet - det sanne lys i blant oss, lyset som både opplyser om hva som er sannhet og løgn og splintrer mørket. Ordet opplyser oss om hvor frelsens vei går til livet for tid og evighet. Frelser endog den ugudelig som vender seg i nød til Frelseren i tro og tillit. Forklarer oss med overbevisende kraft hva det er som skjer rundt oss og fortsetter med å fortelle oss om hva fremtiden vil bringe: det profetiske ord som er lyset på et mørkt sted. Ordet - lyset - som sier at vi skal løfte hodet mot himmelen - når de ufrelstes kroppsspråk forteller om vill fortvilelse - for utviklingen kjenner vi igjen fra Skriften for vi "skjønner det når det skjer" - og det sier oss at "vår forløsning stunder til."

I mens fortsetter vi og be og arbeide - for misjonsbasen Norge, om vekkelser og sjelers frelse og sprer ORDETS LYS - i tide og utide - for det fordriver mørket.*