Bibel fobi i kristne kretser?

 

Av Lars-Arne Høgetveit

 

Basim Ghozlan i Det islamske forbundet i Norge mener selvmordsbomber mot israelske bosettere er akseptabelt. Det er klassisk at en person/organisasjon sender ut en prøveballong inn i det norske samfunn, og så kommer andre muslimer og toner det hele ned. Det er mye opplysninger å hente for den muslimske bevegelse i Norge etter et slikt utspill. Man kan da kartlegge hvor man finner støtte og hvor kraftig en eventuell mot-reaksjonen er, eller hvor mye den ”norske stat” har sovnet inn.

 

Intifadaen har blitt kostbar for jødene. Siden september 2000 har 1 017 israelere blitt drept. 70% av dem var sivile. Det blodigste året var 2002 da 452 ble drept. I samme fireårsperiode ble 5,598 israelere skadet, og 82% av dem var sivile. Palestina-araberne har utført 138 selvmordsaksjoner, over 13 000 skyteepisoder, 460 Kassam-raketter fordelt på 313 salver. Israel har arrestert 6 005 terrorister og drept 959. Dette koster også uskyldige arabere livet!

 

Petter Eide i Amnesty International Norge mener Ghozlans uttalelser er helt uakseptable.

 

En del norske kristne ser derimot ikke ut til å skjønne alvoret i dette? Dagen melder at informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) var en av kristenlederne som fredag var samlet i Oslo for å rådslå om hvordan man på felleskristen grunn kan stå sammen mot islamfobi og muslimhets. Mellomkirkelig råd hadde tatt initiativet til møtet med bakgrunn i Hagens tale i menigheten Levende Ord i Bergen i juli.
– Møtet i Oslo skulle ikke munne ut i noe veldig konkret, og vi som deltok har ganske ulikt teologisk ståsted. Men jeg opplevde det som interessant og nyttig å være der. Som misjonsorganisasjon ønsker vi ikke primært å forholde oss til islam og muslimer politisk. Vi som arbeider i muslimske land vil vise i ord og gjerning at Gud både har skapt og elsker muslimer. Samtidig vil vi nå dem med evangeliet og kalle til omvendelse, sier Ottosen til Dagen. I tillegg sier Ottosen om spørsmålet er om kristenfolket har noe å tjene på å stadig vekk rykke ut mot harselering mot kristen tro. Jeg tror ikke vi har så mye igjen for det. Da fremstår vi dessverre bare som sutrete, sier Ottosen.

 

Ottosen har dessverre intet forstått av den kristne rettsstat og den lovgivning vi har i Norge med Grunnloven av 1814 og for eksempel § 100. Denne manglende innsikt er oppsiktsvekkende inn i en organisasjon som nettopp har hegnet og kjempet for disse verdier som er dyrt kjøpte. Man slår ikke lag med vranglæren i kampen for ett inntog av muslimsk dominans i Norge og kaller det ”det viktigste er å evangelisere”. Sannheten har jammen trange kår i dag. Det er nemlig Sannheten som konstituerer NLM og en kristen – uten den rakner alt og vi havner inn i terrorismen.

 

For en utenforstående kan det virke som om NLM nå beveger seg inn på et ”tilnærmelses spor” mht muslimsk tro. Vi har merket dette før, for flere år siden. Det er også urovekkende at man uten nevneverdige motforestillinger deltar i et slikt arrangement i regi av Mellom Kirkelig råd, som synes å nærmere seg et synkretistisk arrangement. Vi kjenner også dette rådets syn på Midt-Østen konflikten, det burde også NLM gjort?! Det er ikke i tråd med Guds Ord om å ”be om fred for Jerusalem” og heller ikke landløftene til Israel.

 

 

Mitt beste råd er å ta en titt på hva som står å lese i Norges Kommentar Avis under tittelen Den første Arabisk Islamske kongress i Europa, publisert den 06.09.04, med relaterte artikler. Her vil man blant annet kunne lese vektig informasjon fra boken ”Islam og terrorisme” av dr. Mark Gabriel. Forstår man hva han skriver vil man ha fått tak i et meget viktig fundament for islam forståelse og dermed hvordan man møter denne retningen både politisk og kristent!