Gud skapte

 

Av Lars-Arne Høgetveit - 14.03.2004

 

I en bok med tittelen «Når dag og natt opphører», skrevet av den kristne Ramon Bennett (RM), står det om hvor fantastisk et skaperverk jorda vår er.

 

Om solsystemet er det skrevet:

«Planeten  jorden har en diameter på  nesten 13 000 km. Dette legemet roterer rundt sin egen akse i en hastighet av 1 700 km/t, samtidig som den roterer rundt solen med en hastighet på mer enn 108 000 km/t.»

Les hva som står i Jobs bok kapittel 26 vers 7 «Han breder Norden ut over det øde rom, han henger jorden på intet.»

Richard Wurmbrand, som tilbragte 14 år i kommunistiske fengsler fordi han elsket Jesus, sa

det slik: « Jorden vår, denne enorme ballen med fem milliarder innbyggere, ble hengt av Gud på ingenting. Hvis han hadde hengt den på en tykk stålkabel, ville kabelen ha slitt av for lenge siden. Men «ingenting» er et utrolig sterkt materiale.»

 

Om himlene skriver RB, fritt gjengitt: 

Det kjente verdensrom er så stort at vi beregner avstander i lysår. Med en lysfart på 299.792 km/s blir et lysår 9 billioner, 460 milliarder, 816 millioner, 19 tusen 200 km langt.


Videre, «Solen har en diameter som er nesten 1 million 400 tusen kilometer. Det er 109 ganger større diameter enn jordens, og solens overflate blir dermed 12 000 ganger større enn jordens. Solen er på toppen av det hele bare en gjennomsnitts stor stjerne. Gigantstjerner har diametre opp til 30 millioner kilometer, mens supergiganter har diametre på opptil 1 milliard 500 millioner kilometer. Det er omtrent 1000 ganger så stor diameter som jorden. Betelgeuse, som er den største stjernen i stjernebildet Orion, er så stor at jorden og Jupiter til sammen kunne gått sitt kretsløp inni den.»


Videre, «Gjennomsnittstemperaturen i solen er omtrent 18 millioner grader Celsius. Når vi sammenligner dette med det faktum at vann koker på 100 grader Celsius, og at flytende lava som blir spydd ut av en vulkan er 2000 grader Celsius, begynner vi å fatte hvor varm solen er.» Og, « Ingen vet nøyaktig hvor mange stjerner som fins. Det vi vet er at det fins omtrent 200 milliarder milliarder (200 000 000 000 000 000 000) i det kjente univers. Hver eneste levende person på jorden måtte derfor telle 33 milliarder (33 000 000 000) stjerner før hver stjerne ble telt to ganger. Det er forståelig at våre vitenskapsmenn bare har navn på et fåtall av stjernene, men Herren skapte stjernene, satte dem på hver sin plass og: Han fastsetter stjernenes tall, han gir dem alle navn. (Salme 147. 4)»


Vi mennesker kan ha regnet feil (og det er meget sannsynelig) når det gjelder avstander etc i universet, men det burde allikevel være tydelig for enhver at mennesket og universet ikke har blitt til uten Gud som Skaper og opprettholder.

 

Når Gud har skapt dette, da er han og i stand til å ta vare på sine elskede barn på jord. «Sion sa: Herren har forlatt meg, Herren har glemt meg. Glemmer vel en kvinne sitt diende barn, så hun ikke forbarmer seg over sitt livs sønn? Om også de glemmer, så glemmer ikke jeg deg. Se, i begge mine hender har jeg tegnet deg, dine murer står alltid for meg.» (Esaias 49. 14-16)


I salme 147. 3 står det og om Herrens hjelp og trofasthet - «Han helbreder dem som har et sønderknust hjerte, og forbinder deres smertefulle sår.» Herren tar altså vare på sine barn. Han ønsker òg at du som ikke har kastet deg i Frelserens armer og bekjent din synd for Jesus, skulle gjøre nettopp det.                                               

 

«Jeg går blant engler hvor jeg går,

de skal meg vel bevare,

slett intet satans makt formår

mot sådan himmelskare.

Bort verdens sukk og sorg,

jeg går i engleborg.

Ei noen rører meg et hår, -

jeg går blant engler hvor jeg går.»